Norway Cup sitt viktige jentefokus styrker norsk fotball

Siden 1972 har Norway Cup vært en pioner for kvinnefotball i Norge. Med et sterkt engasjement for likestilling fortsetter turneringen å løfte unge fotballtalenter.  Arrangementssjef Marthe Bøhler brenner for for jentefotballen.

Norway Cup, arrangert av Bækkelagets Sportsklub, har siden sin oppstart i 1972 vært en viktig plattform for unge fotballtalenter fra hele verden. Med 420 lag og 8,400 deltagere i sitt første år, har turneringen vokst til å bli et globalt fenomen. Deltakere, spillere og dommere fra hele 127 nasjoner har vært med på dette eventyret. Norway Cup er ikke bare kjent for sitt omfang og internasjonale deltakelse, men også som en banebryter for kvinnefotball i Norge.

 

Kvinnefotballens vugge

Allerede fra første stund prioriterte Norway Cup jentelag. I 1972, samme år som turneringen startet, deltok åtte jentelag, lenge før Norges Fotballforbund offisielt anerkjente kvinnefotballen i 1976. Denne tidlige støtten til jente- og kvinnefotball har vært avgjørende for utviklingen av sporten i Norge.

 

Likestilling og rekruttering

Marthe, arrangementssjef for Norway Cup, fremhever turneringens fokus på likestilling.

"Vi ønsker å være med å styrke norsk fotball for begge kjønn, med særlig fokus på rekruttering der frafallet er størst i ungdomsfasen. Vi er fornøyd med den gode jenteandelen, som ligger mellom 34 og 36 prosent av totaldeltakelsen i turneringen, men vil veldig gjerne øke andelen jenter også", sier Marthe.

Norway Cup har alltid jobbet for likestilling i norsk klubbvirksomhet og fotball, og det er dette fokuset som har bidratt til å gjøre turneringen til en ledende arena for både gutter og jenter.


Thon Jentecamp for jenter mellom 13-16 år 

For å løfte jentene enda et hakk, har Norway Cup, i samarbeid med Thon Hotels og Norges Fotballforbund, invitert fotballglade jenter mellom 13 og 16 år til Thon Jentecamp. Dette er to dager med actionfylt og inspirerende trening på høyeste nivå. 

Fotballegenden Hege Riise, sammen med topptrenere og spillere fra aldersbestemte landslag og Toppserien, vil lede treningsøktene. Jentecampen er nå fullbooket. Vi gleder oss til å se jentene kose seg med proffene på banen!

 

UEFA Playmakers for jenter mellom 5-8 år

De yngste fotballspirene skal også løftes frem i turneringen. I samarbeid med Norges Fotballforbund inviterer vi jenter mellom 5-8 år til en spennende og morsom treningsøkt gjennom UEFA Playmakers-programmet.

Dette initiativet gir de yngste fotballentusiastene en unik mulighet til å delta i en inspirerende og lærerik fotballopplevelse. Vi håper mange småsøsken til deltagere i Norway Cup 2024 vil være med på moroa! Treningsøkten finner sted onsdag 31. juli fra kl. 09:30 til 10:30 på Hovedbanen på Ekeberg, og deltagelsen er helt gratis.

 

Meld deg på UEFA Playmakers og ta del i Norway Cups stolte tradisjon for likestilling og fotballglede. 

Påmelding her


 

Det er begrenset med plasser, så her gjelder det å være rask. Maksimalt 25 jenter får muligheten til å delta, så meld dere på så snart som mulig. Svarfristen for påmelding er 1. juli, og bekreftelse på plass vil bli sendt ut omtrent en uke etterpå.

Inspirasjonsforedrag med ny Toppfotballsjef Siri Nordby

Bli med på en samling hvor likeverd og lidenskap for fotball står i sentrum. Vår nye Toppfotballsjef Siri Nordby inviterer til et foredrag fylt med inspirasjon og fotballglede! Siri Nordby har en lang karriere som fotballspiller bak seg, og hun gleder seg til å dele sine erfaringer og bidra til å løfte jentene opp og frem i fotballen. 

 Dato: Tirsdag 30. juli
Sted: Norway Cup, detaljer om påmelding følger snart