Årets kampvertprogram er større enn noensinne

I samarbeid med Norges Fotballforbund og vår Generalsponsor Kiwi innførte Norway Cup i 2023 kampverter på alle ungdomskamper. I 2024 går vi et skritt lenger og innfører det på alle kamper, for både håndball og fotball, uansett aldersklasse!

Kampvertprogrammet ble innført for å bidra til trygge og positive rammer for alle spillere, dommere og tilskuere både på og utenfor banen. En kampvert er til stede på banen under kampene for å opprettholde fair play og gode rammer rundt kampen. 


Under Norway Cup har hvert lag ansvar for å stille med én kampvert til hver kamp. I tillegg til å gi spillere og tilskuere en trygghet ved å ha en kampvert til stede, er en viktig del av programmet å sørge for at dommeren skal få en god opplevelse gjennom kampen. For oss symboliserer den gule kampvertvesten respekt og rettferdighet - helt i tråd med Norway Cup sine verdier. 

 

Rekordmange dommere påmeldt

Fjorårets kampvertprogram ble en stor suksess, og i år har vi rekordpåmelding i dommeravdelingen vår med hele 418 dommere til nå! Dommersjef i Norway Cup, Tomas Trogstad, mener kampvertprogrammet er en viktig faktor for rekruttering av dommere til turneringen:


“Det er mange av våre godt over 400 dommere som er unge og ferske i dommerrollen. Jeg er helt overbevist om at Norway Cup sitt fokus på å ha kampvert på alle turneringens kamper bidrar til at påmeldingen er så god som den er, og at disse ferske dommerne bruker Norway Cup som en arena for å få ny erfaring og videre utvikling nettopp av den grunn”, sier Tomas. 

 

Kampvertprogrammet er ikke den eneste måten Norway Cup fremmer god sportsånd på. Vi kårer også årets fair play-lag! Gjennom hele uken scorer dommerne alle lag på…

 

Kampvertprogrammet til USA CUP

Det er ikke bare i Norway Cup det blir kampvertprogram i år. Etter å ha observert de positive virkningene av å benytte kampverter på Ekebergsletta i 2023, innfører nå vår nære samarbeidspartner USA CUP sitt eget program i 2024. Kelli Goodrich, Sports and Recreation Coordinator ved National Sports Center i Minneapolis sier følgende om hvorfor de har valgt å adoptere programmet:

 

“Vi elsker ideen om å få publikum involvert for å bidra til å gjøre kampen til et enda bedre miljø ved å fremme sportsånd og respekt blant fansen”, sier Kelli.

 

Hun forteller også at dommere er positive til programmet og mener det er et steg i riktig retning. Kelli er tydelig på at denne typen program er viktig, særlig for unge dommere:
 

“Kampvertprogrammet er en bra måte å få alle involvert i kampen og lage et positivt miljø for dommere, spillere og fans. I USA har vi mange unge dommere, og vi vil at de skal oppleve støtte fra USA CUP ettersom de utvikler og forbedrer seg. Dommere er en essensiell del av alle type idrettsarrangementer, og vi hadde ikke kunnet gjennomført vårt arrangement uten dem!”

 

1,170 lag fordelt på 18,000 spillere og 15 land deltar i USA CUP, noe som innebærer at potensialet for at kampvertkonseptet kan nå enda lengre, er stort. I Norway Cup er vi stolte over at kampvertprogrammet vårt inspirerer andre turneringer til å ta lignende grep for å sikre fair play og gode trygge rammer for alle til stede.