Kongsberg J13 vinner av Fair Play-prisen Norway Cup 2023

I årets Norway Cup har dommerne for første gang i historien scoret alle lagene ut fra Fair Play som en del av kamprapporten. Vinner av Fair Play-prisen er Kongsberg jenter 13, laget med best score og ingen gule kort.

FairPlay-prisen er et samarbeid mellom Norway Cup, Norges Fotballforbund og KIWI, som fokuserer på dommeren og dommerens avgjørende rolle. Norway Cup har fra og med i år innført én kampvert fra hvert lag på hver eneste kamp som spilles for klassene fra 13 år og opp under turneringen. Dette er et viktig tiltak som bidrar til å skape en trygg og positiv opplevelse for alle på kampen – ikke minst dommeren. Fair Play-prisen består av en pokal, samt to trøyer. Den ene er signert av alle artistene under åpningskonserten, den andre av alle spillerne under Verdikampen.

– Vi er veldig stolte av prisen, og det er massivt å vinne blant langt over 2.000 lag, sier Kristian Kveseth, trener på Kongsbergs lag. – Alle klubbens trener- og laglederkurs fokuserer på Fair Play, og spillerne tar dommerkurs uavhengig av om de senere ønsker å dømme.

– Fair Play må ha forbilder. Vi rekrutterer nok dommere, men mister for mange, sier Terje Hauge, dommersjef i Norges Fotballforbund.

– Temaet for årets Norway Cup er fellesskap for likeverd. Vi skal også ha en likeverdig måte å håndtere dommere på. Kongsberg jenter 13 står for et spill til etterfølgelse. Vi gratulerer, sier Pål Trælvik, Norway Cups generalsekretær.