Youth in Action!

I dag er internasjonal dag i tema-uken på Ekebergsletta. Dagens program «Youth in Action- sport for development and peace» presenterte ulike foredrag om unges forhold til og mulighet for å være aktive. Blant annet delte Norges beste dommer, Svein Oddvar Moen, egne erfaringer og påpekte at vennskap og muligheter er en viktig del av fotballen. Fotball gir håp og man lærer noe nytt hver dag som har ringvirkninger i det daglig liv, enten det er på jobb eller med familien. Hans beste råd er at man må respektere hverandre og spille rettferdig.

To unge fotballspillere og aktive medlemmer av Ungdomspanelet i FN-sambandet, Julie Sætre og Sidra Yousaf, fortalte og tok en gjennomgang av viktige FN bærekraftsmål. I følge dem kan alle utgjøre en forskjell og det viktigste man kan gjøre er å engasjere seg, enten ved å dele bilder og historier på sosiale medier, eller ved å snakke med venner og familie.

Plan International var også til stedet, representert ved Siv Meisingseth, med hovedfokus på at barn trenger et trygt oppholdssted der barn kan være barn. En filmsnutt fra en flykningsleir i Rwanda ga publikum et bedre innblikk i dette temaet.

Andre innslag inkluderte blant annet danseforestilling av unge palestinske jenter, samt en presentasjon om East Africa Cup ved BKS-dommer Elisabeth Thoresen.

Foto: Thomas Pettersen

Tekst: Kjersti Hattrem