Vi er stolte av å lansere Guro Pettersen som Norway Cup-ambassadør

Den 26 år gamle målvakten startet å spille fotball da hun var 5 år på Skarp i Tromsø, før hun som ungdomsspiller gikk til IL Fløya. Siden den gang har hun spilt for Vålerenga, Stabæk, Fortuna Hjørring og Arna-Bjørnar.

Som ambassadør for Norway Cup vil Guro være med å utvikle Norway Cups jentesatsning, og jobbe sammen med oss for likestilling i idretten. Vi har tatt en prat med Guro om livet som fotballspiller og hennes nye rolle som Norway Cup-ambassadør.

Hva er det beste med å spille fotball profesjonelt?

– Det må være at jeg får lov til å gjøre det jeg elsker. Å være voksen og fortsatt få lov til å være fotballspiller og være en del av et lag setter jeg utrolig stor pris på. Fotball er det morsomste jeg vet!

Du har selv vært med som spiller på Norway Cup – hva er det beste med turneringen?

– Det er den følelsen man får av å være på Norway Cup. Hele laget bor på skole, sover sammen, spiller fotball sammen. Det er bare hele den følelsen – du går rundt som et lag. Vi følte at vi var best i verden, helt til vi tapte i finalen da.

– Det er samholdet du får, du føler at du er med i en gruppe, det er gøy å vinne og være på sletta og se på alt som foregår. Det er helt fantastisk.

Nå har du valgt å bli ambassadør for Norway Cup – hva gjorde at du ønsket å bli det?

– Jeg jobber hardt for kvinnefotballen fordi jeg føler at det er et potensiale der som ikke har nådd maks og den jentesatsningen som Norway Cup nå gjør er noe jeg synes er ufattelig bra. Så jeg føler Norway Cup bidrar positivt til kvinnefotballen og det er noe jeg er veldig stolt av å få muligheten til å være med på.

Har du noen tips til unge jenter som ønsker å bli profesjonell fotballspiller?

– Mitt beste tips er å ha troen på seg selv og ha det gøy. Hvis man vil bli best må man trene best, ta noen valg, men det er også viktig at man har det morsomt underveis. Hvis du virkelig vil klare det så klarer du det.