Unik kamp med fokus på vennskap

I dag er det vennskapsdag på Norway Cup og i den forbindelse ble det spilt en helt unik kamp. En kamp der vennskap er det aller viktigste.

Vennskapskampen mellom Norge og Verden ble sparket i gang på Ekebergsletta klokken tolv tirsdag.
Det norske laget bestod av Norway Cup-deltagere fra ulike norske klubber og verdenslaget var i år satt sammen av spillere fra tolv forskjellige land. Joachim Walltin, tidligere fotballspiller for Brann, Vålerenga og Tromsø og Peter Werni, tidligere LSK- og Ålesundspiller var trenere for henholdsvis Norge og Verden.

Verden holder taktikkmøte
Høyt tempo og god ballkontroll
Gode dueller i vennskapskampen

Verdenslaget var raskt ute med å få kontroll over kampen i første omgang og satte to raske scoringer. Midtveis i første omgang ble derimot kampen med jevnspilt og Norge kom godt med i kampen. Solen skinte og tribunene var fylt av fotballglade heiagjenger. Etter 20 minutter gikk Verden til pause med en tomålsledelse etter to flotte scoringer.

Andre omgang blir en relativt jevnspilt kamp. Spillet bølger litt frem og tilbake, men verdenslaget er stadig frempå og setter inn hele tre mål i løpet av omgangen og går med det seirende ut av kampen. 5-0 til Verden over Norge.

Verdenslaget godt fornøyde med scoring
Stor jubel etter nok en scoring for Verden i kampen mot Norge

Til tross for tap i kampen, var de norske spillerne ved godt mot.

– Det er morsomt å spille mot utenlanske spillere, de har en helt annen spillestil og er veldig gode fysisk, sier Samuel Skree Skjeldal (13) Odd BK, spiller nr.5 på det norske laget.

Skjeldal forteller videre at vennskap innad i laget absolutt kan sørge for gode resultater i kamper.

Samuel Skree Skjeldal (13) følger spent med på kampen

Sofie Shauge Schütz (14) spiller vanligvis for Sædalen J14 og har i år blitt plukket ut som spiller på det norske laget.

– Det er veldig gøy og spennende å spille en slik kamp, man kjenner jo ingen fra før. Vi møttes for første gang i dag, sier Sofie (14).

At spillerne møttes for første gang i dag, mener Sofie at ikke vil være et problem.

– Vi støtter hverandre og da spiller man bedre. Vennskap er viktig i et lag, avslutter ungjenta.

Sofie Shauge Schütz (14) mener godt vennskap er viktig innad i et lag

 

Tekst/foto: Helene Thomsgård og Lina Mellem Enoksen

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com