Unge europeiske talenter til Norway Cup

Europas beste klubber, og andre spennende lag fra blant annet Sør-Afrika og USA, skal kjempe om seier på Ekebergsletta. Norway Cup er for alle, og for første gang stiller blant annet toppklubbene Legia Warzawa og Porto FC med sine beste ungdomsspillere på banen i juli.

Porto FC, Legia Warszawa, IFK Gøteborg, Rosenborg, Vålerenga, Strømsgodset, Bodø Glimt, sammen med andre gode lag fra hele verden inkludert fra Guinea Bissau, Tyskland, USA, Brazil og Sør-Afrika, tar alle turen til Oslo i sommer for å delta på Norway Cup.

–  Det er veldig spennende at flere anerkjente internasjonale klubber velger å prioritere Norway Cup. Klubbene kommer til oss fordi de ser på Norway Cup som verdens viktigste og største turnering hvor de får bryne seg på den beste motstanden. Målet er å vise hele spekteret i fotball, fra bredde til topp. Norway Cup er fortsatt for absolutt alle, uansett nivå, og vi tror disse internasjonale lagene blir et ekstra trekkplaster som de yngre deltakerne kan hente inspirasjon fra, når de ikke selv er i aksjon på gressmatten, sier Tony Isaksen, generalsekretær i Bækkelagets Sportsklub/Norway Cup.

Han legger ikke skjul på at de har ambisjoner om å trekke enda flere utenlandske lag til Norge og Norway Cup.

– Å få flere lag fra utlandet hit til cupen, vil skape en bedre turneringsopplevelse for alle deltakerne. Det vil også underbygge våre mål om at Norway Cup skal være en internasjonal, multikulturell og inkluderende fotballcup, sier Isaksen.

Siden første ballen rullet i gang Norway Cup i 1972, har deltakere, spillere og dommere fra 126 nasjoner deltatt. I 2017 spiller deltakerne i 32 ulike klasser mellom 6 og 19 år.