Sverresborg jenter 16 deltar for første gang på Norway Cup i 2019

Sverresborg J16 tar for første gang turen til Oslo og verdens største fotballturnering, Norway Cup, sommeren 2019. 

Jentene som har spilt sammen siden første klasse reiser hvert år på turnering, og i år falt valget på Norway Cup etter jentenes eget ønske. De er et av tre lag fra Trondheimsområdet som så langt har meldt seg på Norway Cup 2019. I tillegg til Sverresborg kommer det jentelag fra Nidelv IL og Malvik IL.

Lise Vikan Sandvik, fra Sverresborg J 16, sier:

– Det er jentenes ønsker og ambisjoner som styrer satsingen i laget, og vi hadde oppe alternative cuper til diskusjon, og da var Norway Cup det de virkelig ønsket. Jentene håper å møte lag fra andre deler av verden, og gleder seg til å bli kjent med andre, være på det flotte anlegget på Ekebergsletta og å bo sammen på klasserom.

Laget forbereder seg til Norway Cup med dugnader, både sports loppis og vakter på forskjellige utekonserter i Trondheim. I tillegg til at de trener hele vinteren for å komme i toppform til neste års høydepunkt:

– I tillegg til trening så spiller vi noen innendørscuper. Vi har også en treningssamling for alle lagene i cupen i Meråker første helga i mars, og da trener vi og spiller sammen med alle andre lag opp til og med J17/G17. Vi vil nok også delta på et par helgecuper når våren kommer for å spille oss i cupform, fortsetter Lise.

Norway Cup er verdens største fotballturnering for barn og unge. I 2018 deltok 1900 lag og rundt 30 000 deltagere fra 45 nasjoner. Totalt ble det spilt rundt 5000 kamper under turneringsuken.

Påmeldingen for Norway Cup 2019 er nå åpen. Lag fra hele Norge har så langt meldt seg på til sommerens store happening, i tillegg til flere utenlandske lag fra blant annet Mexico, Skottland og Ghana.