Norway Cup tenker på smittevern

I år vil Norway Cup spilles som en nasjonal turnering med kun norske lag. Turneringen skal være en trygg og sikker arena for deltakere, dommere, frivillige og andre besøkende. For å kunne legge til rette for dette har vi tett dialog med helsemyndighetene om rådende regelverk. Norway Cup har i tillegg engasjert en kyndig lege som rådgiver innen smittevern. Han vil hjelpe oss med å legge en smittevernplan som håndterer alle aspekter av turneringen.

Hvilke retningslinjer vi har å forholde oss til er uavklart. Vi forbereder oss på ulike scenarioer der spredningen av Korona-viruset avgjør hvilke begrensninger vi lever med i august, men sannsynligheten for at det blir begrensninger er store. Ved et slikt tilfelle vil de første lagene som er påmeldt bli prioritert. Vi forventer en avklaring fra myndighetene andre uken i mai om hva vi får lov til å gjennomføre.

Ved en eventuell avlysning grunnet Covid-19 vil alle deltageravgifter bli tilbakebetalt. Det er derfor ingen økonomisk risiko å melde seg på årets turnering.

Les siste oppdatering her:

Norway Cup 2021 er avlyst

OFTE STILTE SPØRSMÅL

 • Er det tillatt med tilskuere på kampene?

Vi vil forholde oss til de retningslinjene regjeringen og Oslo Kommune gir. Vi vil sørge for at vi håndterer tilskuere, både i antall og avstand på en slik måte at det ikke bidrar til mer smitte. Tilskuere vil bli anvist til motstående side av innbytter/spillerbenk. I ytterste konsekvens kan hele Ekebergsletta gjerdes inn og vi kan holde oversikt over hvor mange som er inne. Vi vil ha registrering av tilskuere (QR-kode etc.), slik at vi kan drive god smittesporing. Vi vil anbefale at alle over 15 bruker smittevernsappen.

 • Hva med bespisning – middag og lunsj?

Slik planene er i dag vil hvert enkelt lag med A- Eller H-kort få en «lunsjkurv» som hentes av lagleder. Middag vil bli servert som vanlig, men med fastsatt tidspunkt for hvert lag. Laget blir sittende sammen og får sin mat servert på bordet. Vi smittevasker bordet før neste lag kommer.

 • Selger vi matkuponger i år?

Det er ikke mulig å kjøpe matkuponger i år på grunn av smittevern. Kioskene på sletta vil ha et godt utvalg av mat.

 • Blir det åpningsshow?

Hvis det blir mulig for festival og konsertarrangementer å gjennomføre, vil de samme retningslinjene gjelde for oss.

 • Blir det tivoli?

Det avhenger av smittesituasjonen. Tivoli vil være inngjerdet og vakter vil sørge for at antallsbegrensningene holdes.

 • Hva med parkering av egne busser?

Vi vil ha parkeringsplasser, men sannsynlig også i litt større avstand fra sletta enn vanlig.

 • Tilbakebetaling ved avlysning?

Ved en eventuell avlysning grunnet Covid-19 vil alle deltageravgifter bli tilbakebetalt.

 • Settes det et «tak» på antall lag/deltagere i år?

Det er avhengig av regjeringens beslutning i april/mai. Det kan være et scenario at vi får antallsbegrensninger, og sannsynligheten for dette er stor. Ved et slikt tilfelle vil de første lagene som er påmeldt bli prioritert.

 • Dusj på skolene – hvordan organiseres dette når mange lag deler dusj?

Vi vil ha booking av dusj etterfulgt av smittevask. Dette vil være en del av vaktmannskapenes arbeidsoppgaver.

 • Frokost – hvor skal frokosten inntas – sammen med andre lag eller hver for seg?

Frokost vil bli levert til skolen og inntatt lagvis med all sannsynlighet.

 • Kan man reise rundt å besøke severdigheter og annet?

Dette avhenger av situasjonen landet og byen er i. Vi vil følge de retningslinjene byen og smittemyndighetene gir. Både Tusenfryd og Frognerbadet kan være åpent, men de kan være begrenset av antallet som kan vær til stede i deres arealer. Samme vil kunne gjelde restauranter. Vi vil holde lagene godt informert om hva slags restriksjoner som vil gjelde. Vi vil også gi gode anbefalinger på ting du bør oppleve i Oslo i uke 31.

 • Hotell og smittevern. 

Sikkerhet hos Thon Hotels

Thon Hotels følger alle pålegg, anbefalinger og råd fra norske myndigheter. Sikkerheten til våre gjester og ansatte er vår høyeste prioritet.

Vi har strenge renholdsrutiner og endret serveringsrutiner av mat og drikke i våre hotellrestauranter. Vi passer på at våre gjester og ansatte holder god avstand til hverandre i våre lokaler, og skaper trygge rammer.

Vi ser frem til å ta dere imot som gjester under årets Norway Cup og håper alle får en etterlengtet og fantastisk cupopplevelse!

Har du andre spørsmål? Send en mail til nc@bsknc.no

Siden oppdateres fortløpende.