Slo til med maratonkamp på 24t for Norway Cup-drømmen

Stjarnan fra Island stiller med 45 jenter, et støtteapparat, flere foreldre samt en ivrig heiagjeng bestående av småsøsken. For å kunne reise til Norway Cup så har de 45 jentene funnet på ulike måter å samle inn penger på.

Den mest kreative dugnaden var nok maratonkampen på 24 timer. Der de samlet inn penger opp mot hvor mange timer de spilte fotball.

Almar Gudmundson som er reiseleder for de 45 jentene sier at det er en kultur på Island for at lagene selv må finne løsninger på hvordan de skal samle inn penger for å reise til cupene de vil spille. I tillegg til maratonkampen så har de ringt rundt for å samle inn flasker hos lokalbefolkningen, samt stått i kiosken når elitelaget til klubben som spiller i den øverste divisjonen på Island, har spilt sine hjemmekamper.

Sigrun Lilja Grudbjartsdottir som er mor og ivrig ildsjel for fotballjentene forteller om valg av turnering.

– Vi valgte Norway Cup fordi det er en av de beste turneringene for jentelag. Her er vi sikret minimum fem kamper som er av stor betydning når det koster mye å reise, sier Grudbjartsdottir.

For selv om de har mål om å prestere så er hovedmålet med turen å ha det gøy og spille mye fotball. De er også imponert over det de har sett til nå og Gudmundson legger til:

– Organiseringen er veldig bra og alle banene er veldig imponerende.

De 45 jentene er fordelt på tre lag og jentene på Stjarnan 1 i klasse S (j14,11er) kom til kvartfinalen ubeseiret og uten å slippe inn et eneste baklengsmål. De er tydelig på at målsettingen for året er å vinne Norway Cup. De har nemlig vunnet vårsesongen på Island. Hildigunnur Yr (14) snakker på vegne av laget når hun sier:

– Vi har ventet hele sesongen på Norway Cup, det er årets hovedmål.

De snakker i munn på hverandre for å forklare, og på spørsmål om hva det langsiktige målet er så er det ingen tvil: De vil spille på landslaget. Det at damelaget på Island spilte EM er stor inspirasjon for de alle.

Tekst/foto: Lone Brochman