Pantedugnaden 2021

Vår samarbeidspartner Coca-Cola har sammen med Norges Fotballforbund invitert Fotball-Norge til Pantedugnaden 2021. En konkurranse som er bra for miljøet. Og bra for klubbkassa. Pantedugnaden varer fra 6. april til og med september 2021.

Bra for miljøet. Bra for klubbkassa.

NFF har samarbeidet med Coca-Cola i over 25 år. Selskapet har de siste årene satset kraftig på produktutvikling og i tillegg brukt betydelige ressurser på bærekraftig produksjon og distribusjon. Nå høyner de ambisjonene; I Norge har vi en pantegrad på over 90%. Målet er selvfølgelig 100. Derfor samarbeider de i år om Pantedugnaden 2021. En konkurranse som er bra for miljøet. Og bra for klubbkassa.

Miljøet vil tjene på det

Plast er en klimaeffektiv form for emballasje når den samles inn og brukes på nytt. Fra første halvår i 2021 vil alle flaskene Coca-Cola produserer i Norge lages av resirkulert plast. Dette betyr en årlig reduksjon i bruken av ny plast med 4 300 tonn (75 %), og i klimautslippene fra flaskeproduksjonen med 28 %.

Og klubben vil tjene på det

Med Pantedugnad 2021 håper de å inspirere klubbene som er flinke til å bli enda flinkere, og de andre til å ta tak i denne miljøvennlige måten å tjene penger på. De 150 første klubbene som melder seg på konkurransen får tilsendt et eget returpunkt fra Coca-Cola. I tillegg vil Coca- Cola premiere de to beste klubbene med en hyggelig kontantsum. Men hovedmålet er å høyne returgraden; det gir et bedre miljø, og mer penger i klubbkassa.

Det er tre steg for å bli med

  1. Gå inn på fotball.no. Der finner dere konkurransereglene. De er svært enkle. Klubbene skal kun samle tomflasker i tilsendte sekker fra Infinitum, og videre la Infinitum kostnadsfritt hente de fulle pantesekkene. Praktiske detaljer rundt innsamling, henting på klubbhuset og tilbakebetaling av pant beskrives også der.
  2. Fyll ut påmeldingsskjemaet dere finner samme sted. Skjemaet går til Norges Fotballforbund, og vil kun benyttes som grunnlag for konkurransen.
  3. For å delta må klubben være registrert som «Manuelt mottak» på infinitum.no. Det er Infinitum som sender ut sekker til panten, henter dem, teller opp og overfører pengene til klubbkassa.

Er laget ditt med?