Ny TV-rekord for Norway Cup

Aldri er det blitt TV-overført flere kamper under Norway Cup enn det som er tilfelle under årets utgave som starter lørdag 28. juli. Totalt rundt 900 kamper vil bli sendt direkte. Det blir både strømme-TV og tradisjonell TV fra Ekebergsletta og omkringliggende baner.

Amedia, VG og TV 2 har for lengst meldt sin interesse for å overføre kamper fra Norway Cup 2018. Og det blir et stort volum av kamper som da vil bli sett på TV med ulike distribusjonsformer.

-Her får det norske folk med fotballinteresse og stor interesse for å følge sine håpefulle muligheter til å følge med på kamper fra Norway Cup. Det vil garantert bli ny Norway Cup-rekord i antall tilskuere på kamper, TV-seere inkludert, sier generalsekretær Tony Isaksen i Norway Cup.

Størst i antall sendte TV-kamper via nettet blir Amedia som kommer til å sende rundt 600 kamper fra Norway Cup. Amedias lokalaviser kommer til å sende kamper med lag som har tilholdssted i deres respektive dekningsområder. Amedias lokale nettsteder sendte også mange kamper fra Norway Cup i fjor – og har rettigheter til enda flere kamper i år.

-Klubber og lag fra alle fylker i Norge er representert i årets Norway Cup. Og mange av dem kommer også til å møte utenlandske motstandere. Det blir nok mye fin fotball på strømme-TV, sier Tony Isaksen.

– I fjor fulgte tusenvis av abonnenter kampene fra Norway Cup gjennom sin lokalavis. I år har vi også Nettavisen med på laget, og girer opp dekningen ytterligere, sier Jostein Larsen Østring, direktør for innholdsutvikling i Amedia.

– Aldri før har vi produsert så mange kamper innenfor et så kort tidsrom, og alle 600 kampene er tilgjengelige gjennom vår sportsportal Norgessporten, sier Larsen Østring.

VG kommer til å sende rundt 200 kamper fra Norway Cup på sin digitale plattform. VG er for første gang inn på rettighetssiden til Norway Cup.

Både Amedia og VG kommer til å satse på strømme-TV under Norway Cup.

-Det er klart at denne målgruppen av barn og ungdom ser svært lite på tradisjonell TV, men desto mer på strømme-TV via mindre skjermer. Norway Cup er med på denne utviklingen, sier Tony Isaksen.

TV 2 sender både på tradisjonell TV og strømme-TV via TV 2 Sumo. De kommer til å vise drøye 60 kamper, inkludert finaler. I tillegg sender TV 2 daglige magasiner pluss åpningskonsert.

-Alt ligger til rette for tidenes mediedekning av Norway Cup. Å se aldersbestemt fotball fra Norway Cup er blitt svært populært, og mediehusene har kjent sin besøkelsestid. Det synes vi er spennende, sier generalsekretær Tony Isaksen i Norway Cup.

-og i tillegg vil vi få mye mediedekning som ikke er overføring av hele kamper, men som vil dekke det som skjer rundt omkring på Norway Cup-området, sier Isaksen.

Det er påmeldt 1900 lag og 30 000 spillere til Norway Cup 2018. Totalt skal det spilles rundt 5 000 kamper. Deltagere fra totalt 50 nasjoner vil være representert i årets utgave av Norway Cup.