Topplag på Norway Cup

Selv om Norway Cup er en breddeturnering har de i år med seg flere norske og utenlandske topplag. Blant lagene som er med i klassen så er det fire norske lag med. Lagene er som følgende Strømsgodset toppfotball, Bodø Glimt FK, Vålerenga fotball og Rosenborg. De resterende lagene er Legia Warszawa og Lechia Gdansk fra Polen. Det er også lag fra Portugal og Sverige, med FC Porto og Gøteborg IFK.

Det bekreftes også at det jobbes med en turnering for J16 (jenter 16 år). Flere norske toppklubber har blitt spurt om å stelle i stand en slik turnering.

Vålerenga er blant lagene som er med på G16-turneringen. De håper at en slik eliteturnering kan inspirere andre klubber til å delta til å bli med i årene som kommer.

Etter at begge lagene hadde tatt hver sin «pep talk», så blåste dommeren kampen i gang. Kampen var så vidt i gang før Legia Warszawa kontret Gøteborg i senk, og Lisowski Mateusz plasserte ballen enkelt mellom beina på keeper Odin Kupnagl. Før Gøteborg hadde rukket å få etablere spill, så blir Ciepiela Bartnomiej på Legia rullet opp av Grabowski Gabor på høyrekanten. Han plasserte ballen enkelt opp i motsatt kryss til 2-0 til laget fra Polen. Kakomy Cukasz på Legia slo en langpasning på rundt 30 meter til Lisowski Mateusz, men forsvaret til Gøteborg fikk reddet den på streken.

Etter en rekke med gode pasninger for Gøteborg, så kommer William Andersson med en presis pasning til Hugo Moldin, som skyter ballen kontrollert nede i venstre hjørne. Stillingen var da 2-1 til Legia. Gøteborg var veldig opptatt av å bygge opp spillet fra forsvaret, for å så bevege seg oppover banen. Legia der imot hadde en mer direkte spillestil. Selv om Gøteborg prøvde å spille seg opp bak fra, så hadde Gustav Stark i forsvaret en pasningsfot som truet motstanderlaget. Det polske laget fortsatte å presse på, og Lisowski Mateusz blir spilt godt igjen om, og fintet både forsvar og keeper før han satte ballen til venstre for keeper. Det var det siste som skjedde i første omgang.

I starten av den andre omgangen så ble Niski Nikodem på Legia spilt igjennom på overlapp. Han kom med et kontant innlegg rett på panna til Preuss Wiktor som fikk nikket ballen mot mål, men Gøteborg keeper Odin Kupnagl vartet opp med en klasseredning. Legia Warszawa og Gosciniarek Kacper slo et hjørnespark med høy klasse over, og like rundt straffemerket så steg Lorenc Mieszko opp og headet ballen i en fin bue over Gøteborg keeperen. Legia ledet da 4-1. Rosokek Maciej strakk armene i været fordi han trodde han hadde skåret. Armene var fort nede igjen fordi dommeren markerte for offside. Gøteborg-keeperen er litt uheldig med en pasning, og den går til spissen på motstander laget. Keeperen redder seg veldig godt inn igjen med en god redning på skuddet hans. Videre skjedde det ikke stort, og dommeren blåste da av kampen- Legia Warszawa vant da 4-1 over Gøteborg IFK.

En spiller som bemerket seg godt ut på banen i dag, var spiller nummer fem, Gustav Stark. Vi i norwaycup.no fikk tatt en prat med det unge stoppertalent.

-Det var et veldig godt lag vi møtte her i dag. Det jeg la merke til var at de var veldig gode til å vri spillet og å komme på overlapp ut på hver sin kant, sa Gustav skuffet.

Svenske la også til at de var mye raskere enn de når det kom til pasninger, og at de var flinke til å komme i overtall når de skulle angripe. Stark hadde også en rekke med gode langpasninger i kampen som han sahan hadde øvd mye på.

Tekst: Sigurd Goffèng-Bjerke

Foto: Lina Mellem Enoksen