Severdigheter

Som deltager i Norway Cup får du gratis inngang til flere severdigheter i Oslo.

Gratis inngang gjelder KUN under turneringen (fra lørdag i uke 30 til søndag i uke 31).

Nobels Fredssenter
Nobels Fredssenter er museet om Nobels fredspris! Her kan du lære om alle fredsprisvinnerne, besøke «Nobels Hage» og se den magiske boken om Alfred Nobel.

Hovedutstillingen i sommer heter «KlimaLab», og er spesielt egnet for barn og unge!

Les mer her

I tillegg har vi utstillinger om fredsprisvinnerne og årets fredspris.

Åpningstider:
Alle dager 1000 – 1800

Adresse: Rådhusplassen i Oslo

Astrup Fearnley Museet

Besøk Astrup Fearnley Museet og den spennende samtidskunsten! Museet har en egen samling, men vil i juli og august også presentere Chinese Summer, et utvalg fra museets store samling av kinesisk kunst. På museet får du møte mange forskjellige kunstnere med mange forskjellige uttrykk: en ku og en kalv senket i store tanker, en kjempestor bokhylle og flere andre interessante verker!

Museet har flinke museumsverter som kan fortelle dere om de forskjellige kunstverkene om dere ønsker. Alle er hjertelig velkommen. Barn må komme ifølge med en voksen og husk: man kan ikke ta på kunsten!

Sted: Ytterst på Aker Brygge
Les mer: Astrup Fearnley Museet

Åpningstider:
Tirsdag, onsdag, fredag 12-17
Torsdag 12-19
Lørdag, søndag 11-17

Barnekunstmuseet – http://www.barnekunst.no
Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo rommer en unik kunstsamling laget av barn og unge i alderen 2 til 18 år, fra mer enn 180 land. Museet er en pioneerinstitusjon og regnes som ett av de første i sitt slag i hele verden. I museets tre etasjer kan du se verden med barnas øyne og oppleve de estetiske verdier som barnas kunst frembringer. Sted: I en villa på Frøen i Lille Frøens vei 4. Det er kort gangavstand fra Majorstua og Frognerparken, men du kan også ta t-banelinje 1 til Frøen stasjon for å komme deg dit.

I sommermånedene har museet åpent tirsdag-torsdag, lørdag og søndag, fra kl. 11.00 til kl.16.00. Mandag og fredag er museet stengt.

 

Kon-Tiki Museet
Kon-Tiki Museet inneholder originalfartøyer og gjenstander fra Heyerdahls verdenskjente ekspedisjoner. Den originale Kon-Tiki flåten og Ra II. Museet har følgende utstillinger: Fatuhiva, Kon-Tiki, Galapagos, Ra, Tigris, Påskeøya med en 40 meter hulevandring med blant annet en stor unik samling av  hulesteinskulpturer. Egen undervannsutstilling med en 10 meter lang hvalhai. Thor Heyerdahls Bibliotek. Kino og museumsbutikk. Den originale Kon-Tiki filmen vises hver dag på engelsk kl. 12.00.

Museet ligger på Bygdøy rett utenfor Oslo sentrum. Her finner du også andre flotte og innholdsrike museer; Vikingskipshuset, Norsk Folkemuseum, Holocoast senteret, Norsk Maritimt Museum, Frammuseet og Kon-Tiki Museet. Les mer om alle museene på vår felles Bygdøy web. Du kan ta bussen til Bygdøy enten fra Sentralbanestasjonen eller Nasjonaltheateret hvert 10. minutt. 
Fra april – oktober kan du også ta en båttur til Kon-Tiki Museet. Fergen går fra kaien nær Rådhuset. Tette avganger.

Thor Heyerdahl
Thor Heyerdahl (1914-2002) vant verdensberømmelse da han i 1947 krysset Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. Siden fulgte spektakulære seilaser med sivbåtene Ra og Tigris. Med sine forhistoriske seilaser viste han at det tidlige mennesket kunne ha mestret seilet før det fant opp sadelen og hjulet.

Sitt ry som vitenskapsmann befestet han gjennom arkeologiske utgravninger på den mystiske og sagnomsuste Påskeøya. Nysgjerrighet og pågangsmot var Thor Heyerdahls drivkraft.

Museet har åpent alle dager fra 09.30 – 18.00 og man kan ta båt fra Rådhuskaien eller buss 30 som går hele dagen.
Sted: Bygdøynesveien 36, Bygdøy

Les mer: Kon-Tiki Muséet (offisiell side)

Frammuseet
Frammuseet finner du på Bygdøy. Her står Fram, verdens sterkeste skute av tre. Her kan du også ta deg en dukkert i Oslo-fjorden. Båtservice har små gule ferger som tar deg til museet fire ganger i timen om sommeren. I tillegg finner du:
* Polarskipet Gjøa i ny bygning
* Nye historiske ekspedisjoner
* Presentasjon av ulike tema i Nord – issmelting og isbjørner
* Spektakulære modeller av luftskipet Norge og N25
* Aktivitetssenter – test dine styrker
* 116 seters kinosal som viser video hvert 15. minutt
* Nordlys-show hvert 20. minutt
* Du kan prøve isbjørnsimulator
* Undergrunnstuneller med historier fra NordVestPassasjen
Sted: Bygdøynesveien 36, Bygdøy
Les mer: Frammuseet (offisiell side)

Vikingskipshuset
Her finnes en unik samling fra vikingtider
Sted: Huk Aveny 35, Bygdøy
Les mer: Museets nettside (offisiell side)

Norsk Folkemuseum
Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo er faktisk verdens eldste friluftsmuseum. Museet har 155 bygninger der de eldste er fra 1200-tallet, og den nyeste er en innredede leiligheten er fra 2002.  De flest bygningene er flytte fra ulike deler av Norge og er bygd opp igjen på museet.

En del av museet viser byen og en del viser landsbygda. Hjemmelagd lefse og en tur i kolonialen, der man kan kjøpe gammeldags godteri, er veldig populært blant de yngre besøkende. Gratis WI-FI over hele Friluftsmuseet.

Sted: Museumsveien 10, 0287 Oslo
Les mer: Norsk Folkemuseum (offisiell side)
Foto: Norsk Folkemuseum

Akershus festning
For Oslo er Akershus et viktig identitetsskapende element. Byens nåværende sentrum ble etablert under Akershus´sine murer i 1624. Området rundt festningen er et yndet turområde på sommerstid.

Forsvarsmuseet
på Akershus festning

Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet holder til på nedre del av Akershus festning i en flott mursteinsbygning fra 1860, bare 10 minutters gange fra Karl Johans gate.

På Forsvarsmuseet kan du oppleve norsk militærhistorie fra vikingtid og frem til vår tid. Museet har utstillinger om Norge i dansketiden, perioden 1814 – 1905, andre verdenskrig og kald krig samt om norske soldater i internasjonale operasjoner. Museet har en temporærutstilling i 2020: Da Norge brant – om frigjøringen av Øst-Finnmark i 1944.

På sommeren har museet aktivitetshefte for hele familien og tegnekrok. Forsvarsmuseet har en hyggelig kafé hvor du kan få kjøpt enkle lunsjretter, is, brus, kaker og kaffe.

Tlf. 23 09 35 82

Åpningstider 1. mai – 31. august

Museet: 10.00 – 17.00

Kafé: 11.00 – 15.00

Facebook.com/forsvarsmuseet

Les mer: Forsvarsmuséet http://www.forsvaretsmuseer.no/ (offisiell side)
Foto: Forsvarsmuseet

Norges Hjemmefrontmuseum
Museet på toppen av Akershus festning er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie. Gjennom sin utstilling og arkiv/bibliotek forsøker museet å «gi et sant og levende bilde av hvilken ulykke og fornedrelse en okkupasjon er for et folk».

Sted: Akershus festning
Les mer: Norges Hjemmefrontmuseum (offisiell side)
Foto: Norges Hjemmefrontmuseum

Naturhistorisk museum
Universitetet i Oslo
Sted: Inngang Sarsgate og Monradsgate, 0562 Oslo

Naturhistorisk museum består av Botanisk hage, Geologisk museum og Zoologisk museum. Her finner du dyr, planter, mineraler, bergarter og fossiler fra hele verden.

Møt dinosaurene i Geologisk museum. Der finner du også edelstener, meteoritter og flotte fossiler. I Zoologisk museum kan du se en utstilling av jakttroféer fra hele verden og den sensasjonelle samlingen av Dyr Du Skulle Ønske Ikke fantes (D.D.S.Ø.I.F.) fantasidyrene fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor.

Museene og Veksthusene
Sted: Sarsgate 1
Les mer: Naturhistorisk museum (offisiell side)
Les mer: Botanisk hage (offisiell side)
Foto: Torbjørn Andersen

Nasjonalmuseum for kunst, arkitektur og design
Museene viser en rekke utstillinger med presentasjon av norsk og utenlandsk kunst. Du finner arkitektur og design både i museumsbygningene i Oslo, i resten av Norge gjennom et landsdekkende program og i utlandet.

Sted: Universitetsgaten 13
Les mer: Nasjonalgalleriet  (offisiell side)

Sted: Bankplassen 3
Les mer: Nasjonalmuseet – arkitektur (offisiell side)

Teknisk museum
Teknisk museum er et must når du er i Oslo! I Vitensenteret kan du trykke på knapper, dra i spaker og få ting til å skje! I sommerferien er det også morsomme spesialaktiviteter hver dag. Se eget sommerprogram her: www.tekniskmuseum.no

Opplev også 20 spennende utstillinger om musikkmaskiner, industri før i tiden, olje og gass, medisin, sykehus og mye mer. Spesielle utstillinger nå: Grossraum om tvangsarbeid under andre verdenskrig og Aurora polaris om da nordlyset ble begripelig.

Sted: Kjelsåsveien 143 (buss 25, buss 54, trikk 11, trikk 12, Gjøvikbanen fra Oslo S)

Norsk Maritimt Museum
(tidl. Sjøfartmuseet)

Velkommen til museet for hav, kyst og sjøfart i Oslo. Her finner du varierte utstillinger, fine filmer og god servering.

Opplev:
* Spennende, aktuelle og nye utstillinger hvert år
* Utstillingen Skipet, hvor du ser Norges eldste bår (2200 år) og kan være skipper med egen radiostyrt båt
* Møt sjøfolk fra alle tider i «Til sjøs», hvor du hører dem fortelle om slit og eventyr
* Prøv deg som kaptein eller skipsmegler på «Sjøens motorvei»
* Nyt Ivo Caprinos 18-minutters film om norskekysten i Supervideografen
* Se hvordan kunstnere som Christian Krogh og Karl Erik Haar har tolket kyst, skip og hav

Følg med for spesielle arrangementer, familiesøndager og annet moro på Bygdøynes. Vi har museumsbutikk og om sommeren driver vi Fjordterrassen utekafé.

Sted: Bygdøynesveien 37
Les mer: Norsk Maritimt Museum (offisiell side)

Oslo Reptilpark
I Oslo Reptilpark kan du se store og små slanger, øgler, edderkopper, skilpadder, dvergkrokodiller og kaimanen Brutus.

Sted: St. Olavs gate 2
Les mer: Oslo Reptilpark (offisiell side)

Munchmuseet
På Munch-museet på Tøyen kan du se malerier og grafikk av den verdensberømte norske kunstneren Edvard Munch (1863-1944).

Munch testamenterte alle sine etterlatte verk til Oslo kommune, og samlingen består av 1100 malerier og 18000 grafiske trykk med mer. I årets sommerutstilling er de berømte maleriene Skrik og Madonna utstilt i tillegg til mange andre bilder fra hele Munchs kunstneriske karriere.

Av andre tilbud på Munch-museet er: Stockfleths, Munchmuseets kaffebar.

Åpningstider er: 10 – 17 hver dag.

Sted: Tøyengata 53
Foto: Copyright: Munch-museet/Munch-Ellingsen-Gruppen/BONO 2010
Les mer: Munch Museet (offisiell side)

Vigeland-museet 
Sted: Nobels gate 32 v/Vigelandsparken, 0268 Oslo
Les mer: Vigeland-museet (offisiell side)
Foto: Vigeland-museet

Mer informasjon
Hos turistinformasjonen i Oslo (Visit Oslo) kan du få flere tips til konserter og øvrige arrangement som skjer i byen.
Les mer: Turistinformasjonen i Oslo (offisiell side)

Samarbeid med Norway Cup?
Driver du et museum eller en severdighet og ønsker et samarbeid med Norway Cup?
Kontakt oss på nc@bsknc.no