Museer og severdigheter

Med våre deltagerbånd får du gratis inngang til flere severdigheter i Oslo.

Gratis inngang gjelder KUN under turneringen (fra lørdag i uke 30 til søndag i uke 31).

Akershus festning
For Oslo er Akershus et viktig identitetsskapende element. Byens nåværende sentrum ble etablert under Akershus´sine murer i 1624. Området rundt festningen er et yndet turområde på sommerstid.

Astrup Fearnley Museet

Besøk Astrup Fearnley Museet og den spennende samtidskunsten! Museet har en egen samling, men vil i juli og august også presentere Art About Architecture, en utstilling som omhandler forholdet mellom kunst og arkitektur. På museet får du møte mange forskjellige kunstnere med mange forskjellige uttrykk: en ku og en kalv senket i store tanker, en kjempestor bokhylle og flere andre interessante verker.

Museet har flinke museumsverter som kan fortelle dere om de forskjellige kunstverkene om dere ønsker. Alle er hjertelig velkommen. Barn må komme ifølge med en voksen og husk: man kan ikke ta på kunsten!

Sted: Ytterst på Aker Brygge
Les mer: Astrup Fearnley Museet

Åpningstider:
Tirsdag, onsdag, fredag 12-17
Torsdag 12-19
Lørdag, søndag 11-17

Barnekunstmuseet 
Det Internasjonale Barnekunstmuseet i Oslo rommer en unik kunstsamling laget av barn og unge i alderen 2 til 18 år, fra mer enn 180 land. Museet er en pioneerinstitusjon og regnes som ett av de første i sitt slag i hele verden. I museets tre etasjer kan du se verden med barnas øyne og oppleve de estetiske verdier som barnas kunst frembringer. Sted: I en villa på Frøen i Lille Frøens vei 4. Det er kort gangavstand fra Majorstua og Frognerparken, men du kan også ta t-banelinje 1 til Frøen stasjon for å komme deg dit.

I sommermånedene har museet åpent tirsdag-torsdag, lørdag og søndag, fra kl. 11.00 til kl.16.00. Mandag og fredag er museet stengt.

 

Bymuseet

Åpningstider: Tirsdag – søndag kl. 11–16

Frognerveien 67

Her er oversikten over utstillingene på Bymuseet:

OsLove: https://www.oslomuseum.no/aktivitet/oslove-byhistorie-for-begynnere/

Dyr i byen: https://www.oslomuseum.no/aktivitet/dyr-i-byen/

Søttitallet: https://www.oslomuseum.no/aktivitet/sottitallet/

Forsvarsmuseet

Forsvarsmuseet holder til på nedre del av Akershus festning i en flott mursteinsbygning fra 1860, bare 10 minutters gange fra Karl Johans gate.

På Forsvarsmuseet kan du oppleve norsk militærhistorie fra vikingtid og frem til vår tid. Museet har utstillinger om Norge i dansketiden, perioden 1814 – 1905, andre verdenskrig og kald krig samt om norske soldater i internasjonale operasjoner. Museet har en temporærutstilling i 2020: Da Norge brant – om frigjøringen av Øst-Finnmark i 1944.

På sommeren har museet aktivitetshefte for hele familien og tegnekrok. Forsvarsmuseet har en hyggelig kafé hvor du kan få kjøpt enkle lunsjretter, is, brus, kaker og kaffe.

Tlf. 23 09 35 82

Åpningstider 1. mai – 31. august

Museet: 10.00 – 17.00

Kafé: 11.00 – 15.00

Facebook.com/forsvarsmuseet

Frammuseet
Frammuseet finner du på Bygdøy. Her står Fram, verdens sterkeste skute av tre. Her kan du også ta deg en dukkert i Oslo-fjorden. Båtservice har små gule ferger som tar deg til museet fire ganger i timen om sommeren. I tillegg finner du:
* Polarskipet Gjøa i ny bygning
* Nye historiske ekspedisjoner
* Presentasjon av ulike tema i Nord – issmelting og isbjørner
* Spektakulære modeller av luftskipet Norge og N25
* Aktivitetssenter – test dine styrker
* 116 seters kinosal som viser video hvert 15. minutt
* Nordlys-show hvert 20. minutt
* Du kan prøve isbjørnsimulator
* Undergrunnstuneller med historier fra NordVestPassasjen
Sted: Bygdøynesveien 36, Bygdøy

 

Kon-Tiki Museet
Kon-Tiki Museet inneholder originalfartøyer og gjenstander fra Heyerdahls verdenskjente ekspedisjoner. Den originale Kon-Tiki flåten og Ra II. Museet har følgende utstillinger: Fatuhiva, Kon-Tiki, Galapagos, Ra, Tigris, Påskeøya med en 40 meter hulevandring med blant annet en stor unik samling av  hulesteinskulpturer. Egen undervannsutstilling med en 10 meter lang hvalhai. Thor Heyerdahls Bibliotek. Kino og museumsbutikk. Den originale Kon-Tiki filmen vises hver dag på engelsk kl. 12.00.

Museet ligger på Bygdøy rett utenfor Oslo sentrum. Her finner du også andre flotte og innholdsrike museer; Vikingskipshuset, Norsk Folkemuseum, Holocoast senteret, Norsk Maritimt Museum, Frammuseet og Kon-Tiki Museet. Les mer om alle museene på vår felles Bygdøy web. Du kan ta bussen til Bygdøy enten fra Sentralbanestasjonen eller Nasjonaltheateret hvert 10. minutt. ?Fra april – oktober kan du også ta en båttur til Kon-Tiki Museet. Fergen går fra kaien nær Rådhuset. Tette avganger.

Thor Heyerdahl
Thor Heyerdahl (1914-2002) vant verdensberømmelse da han i 1947 krysset Stillehavet med balsaflåten Kon-Tiki. Siden fulgte spektakulære seilaser med sivbåtene Ra og Tigris. Med sine forhistoriske seilaser viste han at det tidlige mennesket kunne ha mestret seilet før det fant opp sadelen og hjulet.

Sitt ry som vitenskapsmann befestet han gjennom arkeologiske utgravninger på den mystiske og sagnomsuste Påskeøya. Nysgjerrighet og pågangsmot var Thor Heyerdahls drivkraft.

Museet har åpent alle dager fra 09.30 – 18.00 og man kan ta båt fra Rådhuskaien eller buss 30 som går hele dagen.
Sted: Bygdøynesveien 36, Bygdøy

 

Kreftforeningen vitensenteret

I vårt Vitensenter kan du leke deg til læring, helt gratis

Klarer du å vekke immunforsvaret til live i spillet «Guardians of the cells»? Finner du feilen i DNA-et? Og kan du blande en forsvarlig dose med cellegift?! Osv

Forside

 

 

Munchmuseet
På Munch-museet på Tøyen kan du se malerier og grafikk av den verdensberømte norske kunstneren Edvard Munch (1863-1944).

Munch testamenterte alle sine etterlatte verk til Oslo kommune, og samlingen består av 1100 malerier og 18000 grafiske trykk med mer. I årets sommerutstilling er de berømte maleriene Skrik og Madonna utstilt i tillegg til mange andre bilder fra hele Munchs kunstneriske karriere.

Av andre tilbud på Munch-museet er: Stockfleths, Munchmuseets kaffebar.

Åpningstider er: 10 – 17 hver dag.

Sted: Tøyengata 53
Foto: Copyright: Munch-museet/Munch-Ellingsen-Gruppen/BONO 2010

 

Nobels Fredssenter
Nobels Fredssenter er museet om Nobels fredspris! Her kan du lære om alle fredsprisvinnerne, besøke «Nobels Hage» og se den magiske boken om Alfred Nobel.

Åpningstider:
Alle dager 1000 – 1800

 

Norsk Folkemuseum
Norsk Folkemuseum på Bygdøy i Oslo er faktisk verdens eldste friluftsmuseum. Museet har 155 bygninger der de eldste er fra 1200-tallet, og den nyeste er en innredede leiligheten er fra 2002.  De flest bygningene er flytte fra ulike deler av Norge og er bygd opp igjen på museet.

En del av museet viser byen og en del viser landsbygda. Hjemmelagd lefse og en tur i kolonialen, der man kan kjøpe gammeldags godteri, er veldig populært blant de yngre besøkende. Gratis WI-FI over hele Friluftsmuseet.

Sted: Museumsveien 10, 0287 Oslo

Norges Hjemmefrontmuseum
Museet på toppen av Akershus festning er landets ledende institusjon for okkupasjonshistorie. Gjennom sin utstilling og arkiv/bibliotek forsøker museet å «gi et sant og levende bilde av hvilken ulykke og fornedrelse en okkupasjon er for et folk».

Sted: Akershus festning

Norsk Maritimt Museum
(tidl. Sjøfartmuseet)

Velkommen til Norsk maritimt Museum! Bli med «Til sjøs!» og møt mennesker som har seilt gjennom de siste 1000 år. Kjør radiostyrte båter i vårt innendørs båtbasseng og opplev Norges eldste båt «Stokkebåten». Den er 2200 år gammel! Kanskje du vil ta turen inn i den gamle nattruten Sandnæs eller legge et besøk til «Gorilla bar»? Hos oss opplever du utstillinger spekket med fortellinger, kunnskap og interaktive aktiviteter for besøkende i alle aldre.

Følg med for spesielle arrangementer, familiesøndager og annet moro på Bygdøynes. Vi har museumsbutikk og om sommeren driver vi Fjordterrassen utekafé.

Sted: Bygdøynesveien 37

Åpent hver dag 10-17

Naturhistorisk museum
Universitetet i Oslo
Sted: Inngang Sarsgate og Monradsgate, 0562 Oslo

Naturhistorisk museum består av Botanisk hage, Geologisk museum og Zoologisk museum. Her finner du dyr, planter, mineraler, bergarter og fossiler fra hele verden.

Møt dinosaurene i Geologisk museum. Der finner du også edelstener, meteoritter og flotte fossiler. I Zoologisk museum kan du se en utstilling av jakttroféer fra hele verden og den sensasjonelle samlingen av Dyr Du Skulle Ønske Ikke fantes (D.D.S.Ø.I.F.) fantasidyrene fra Jo Nesbøs bøker om Doktor Proktor.

Museene og Veksthusene
Sted: Sarsgate 1
Les mer: Naturhistorisk museum (offisiell side)
Les mer: Botanisk hage (offisiell side)

 

Oslo Reptilpark
I Oslo Reptilpark kan du se store og små slanger, øgler, edderkopper, skilpadder, dvergkrokodiller og kaimanen Brutus.

Sted: St. Olavs gate 2

 

Teknisk museum

Lek og ha det gøy i våre rundt 100 prøv selv-installasjoner og mer enn 25 temautstillinger. Opplev oljeeventyret, den industrielle revolusjon og Norges medisinske historie. Se Norges første bil, SAS’ første jetfly og et stort utvalg veterankjøretøyer med spesielle historier.

I Oslo vitensenter utforsker du naturvitenskap og teknologi, energi, fysiske fenomener, kroppen, matematikk og verdensrommet.  Kanskje besøker du et av våre spennende sommeraktiviteter eller får med deg vårt berømte Vitenshow?

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                      Aktiviteter og utstillinger hele året

Regjeringskvartalet – en fotoutstilling om et omstridt kvartal og Klimautstilling.  Se hele sommerprogrammet og aktuelle utstillinger her.

 Adresse: Kjelsåsveien 143, bare 12 minutter fra Oslo S.

Reise hit: Buss 54 eller 25, Trikk 11 eller 12 eller Gjøvikbanen (mot Jaren eller Hakadal) til Kjelsås stasjon.

Teknisk museum er nasjonalmuseet for teknologi, industri, vitenskap og medisin for lekende mennesker i alle aldere.

 

Vigeland-museet 

Vigeland-museet eier en tilnærmet komplett samling av Gustav Vigelands kunst. I vår faste utstilling kan du oppleve gipsoriginalene til de ikoniske verkene i Vigelandsparken i 1:1 størrelse, flere av billedhuggerens tidligste arbeider, samt hans kjente monumenter og portrettbyster.

I museet kan du følge utviklingen i Vigelands kunstnerskap og få et unikt innblikk i stedet han arbeidet og bodde de siste 20 årene av sitt liv.

Sted: Nobels gate 32 v/Vigelandsparken, 0268 Oslo

 

Vikingskipshuset
Her finnes en unik samling fra vikingtider
Sted: Huk Aveny 35, Bygdøy
Les mer: Museets nettside (offisiell side)

Mer informasjon
Hos turistinformasjonen i Oslo (Visit Oslo) kan du få flere tips til konserter og øvrige arrangement som skjer i byen.
Les mer: Turistinformasjonen i Oslo (offisiell side)

Samarbeid med Norway Cup?
Driver du et museum eller en severdighet og ønsker et samarbeid med Norway Cup?
Kontakt oss på nc@bsknc.no