Norway Cup gir bærekraftfotballer til NM i Gatefotball

Årets NM i Gatefotball i Kongsvinger, spilles med Norway Cups Bærekraftsball som en gave fra Norway Cup.

Fotballen, som har reist verden rundt, har blitt svært populær de siste par årene blant politikere, kjendiser og fotballspillere. Den er en del av Norway Cups arbeid med FNs bærekraftsmål (SDG) og har alle 17 målene trykt på den. Alle kamper under Norway Cup spilles med fotballen, og vil nå også være å se på NM i Gatefotball.

Tony Isaksen, Generalsekretær i Norway Cup, sier: – Vi synes det er fantastisk å kunne støtte et viktig arrangement som NM i Gatefotball, ved å gi dem noen av vår populære fotball. Fotballen er et fint verktøy til å vise frem FNs bærekraftsmål og det er flott å kunne spre den videre til også andre fotballturneringer.

Rolf Nordberg, Prosjektleder i NM i Gatefotball 2018 Kongsvinger, sier: – 44 lag fra Mandal til Harstad deltar i årets NM, og for mange er dette årets høydepunkt, da de ikke er vant til å få oppredde hotellsenger, maten servert og være i sentrum.

Han legger til: – Så for oss betyr denne gaven veldig mye, da det løfter NM ytterligere å kunne bruke Norway Cups bærekraftfotball. Det er en del verdier og holdninger knyttet til fotballen som også gatefotballen står for, så det er veldig fint å ha den med som en del av NM.

Frelsesarmeens gatefotball ble etablert i 2005 og er en del av Frelsesarmeens rusomsorg. Målgruppen er hjemløse, rusavhengige, og andre marginaliserte grupper. Målet er å skape positiv vekst i spillernes liv gjennom fysisk aktivitet og sosiale samlinger.

NM i gatefotball arrangeres årlig og har siden 2007 blitt arrangert i blant annet Trondheim, Stavanger, Oslo, Kristiansand, Bergen og Drammen.