Norway Cup feirer Norway Cup-jentefotballens mor på kvinnedagen

På kvinnedagen 8. mars ser Norway Cup i sine egne rekker når de skal fremheve inspirerende kvinner.

Hele Norway Cups bestemor, Rigmor Andresen (95), har i alle år jobbet for å fremme kvinnefotballen i Norge, og har ene og alene æren for at jentene fikk være med på Norway Cup fra første stund – hele fire år før kvinnefotball var godkjent av Norges Fotballforbund.

Rigmor har vært medlem i Bækkelagets Sportsklub siden 1945 og er klubbens første, og hittil eneste, kvinnelige styreleder. Hun satt som styreleder når Norway Cup så dagens lys i 1972, og til tross for stor motstand blant sine mannlige kollegaer, jobbet hun hardt for at også jentene skulle få delta på Norway Cup.

Rigmor Andresen forteller:

Jeg var i ferd med å forlate et styremøte i klubbens organer da resten av styret ikke ønsket å ha med jenter. Da de spurte hvor jeg skulle sa jeg bare: «vel, dere mener jo at det ikke er nødvendig med jenter». Da endte det med at åtte jentelag spilte den første utgaven av Norway Cup på Ekebergsletta i 1972.

Rigmor har også hatt forskjellige verv i Norges Idrettsforbund, blant annet som styremedlem i seks år, og leder for en stor norsk ungdomstropp ved OL i Montreal i 1976.

Hun har også flere ganger blitt hedret med gjeve priser. I 2002 mottok Rigmor Andresen UEFA-prisen fra UEFA-president, Lennart Johansson. Det er en påskjønnelse for det arbeidet som er gjort blant annet for Det Fargerike Fellesskap.

Hun ble også hedret med utmerkelsen «Årets ildsjel» på Idrettsgallaen i 2008.