Norsk dugnadsånd i Spania – og grilling hos Jenny Jensen

Marit Gjelsten er ildsjel og primus motor for at fotballklubben fra Spania for tredje år på rad er med på Norway Cup. Hun har sammen med andre nordmenn som bor i og rundt Alfas del Pi begynt med norsk dugnadsånd for den spanske fotballklubben.

Det at de norske har vist stor interesse og hjulpet fotballklubben blir satt stor pris på. Når trener Juan Antonio Lopez skal forklare hvor mye det betyr for laget så har han ingen ord for å beskrive det, fordi det betyr så uendelig mye for klubben.

Det som skaper størst interesse og samlingspunkt er de lokale festene som de norske organiserer. Her lager foreldrene til spillerne mat og folk betaler 15 Euro for å komme inn. Dermed lærer også spanjolene om hvordan man driver dugnad som inntekt for klubben.

I forbindelse med Norway Cup har kontaktnettet til blant annet Gjelsten bidratt til at man har fått både fotballer, drikkeflasker og drakter av norske sponsorer. I tillegg sponser Ekeberg Camping overnattingen, slik at laget rett og slett bor på Ekebergsletta. Gjelsten forteller at det alltid er gutter i klassen 15/16 som får reise til Norway Cup. Dermed er det alltid nye spillere som får oppleve cupen, og de har noe å se frem til i flere år.

De norske bidrar ikke bare til midler til klubben, men nå under Norway Cup har en rekke av dem stilt opp som heiagjeng. På alle kampene stiller de opp med spanske flagg og heiarop. Alt fra sponsorer til folk som bor eller har vært i Alfas del Pi. Noen av dem kommer fra Albir bocca club, de har sponset fotballaget så mye at de har fått navnet sitt på overtrekksdrakta. På alle kampene de har spilt har det vært mye folk og jubelscenene var mange og lange når de i dag vant sin ? finale, etter en spennende kamp.

– Det er masse tilskuere her og vi føler oss som profesjonelle, sier Lopez.

Guttene har også fått oppleve mye utenfor fotballbanen til nå. De har blant annet vært på grilling hos Jenny Jensen. De ble invitert av Jensen som følge av at hun har stilt opp på en av festene som de norske organiserte.

– Guttene syntes det var veldig stas å få lov å komme på besøk til en norsk kjendis og måtte google henne for å finne ut mest mulig før de dro på grillingen, sier Gjelsten.

Jensen stilte også opp som tilskuer på en av kampene på sletta og dro i gang “Eviva España” flere ganger.

Gjelsten er opptatt av at de skal få oppleve norsk kultur og mat, og til nå har maten falt i smak. Ekeberg Camping bød blant annet på grillet laks, som gikk ned på høykant.

– Det var 10 kg laks fordelt på 16 gutter, sier Gjelsten.

Men favoritten til guttene har blitt norske lomper. De varmer nemlig to lomper og smører Nugatti på.

En av spillerne Kenan Holliday kan fortelle at de er godt fornøyd med både lagets innsats og det de har fått opplevd til nå. De er også imponert over hvor godt alt er organisert her. Og målsettingen, det er ingen tvil:

– Målet er å vinne cupen, sier Holliday.

 

Tekst/foto: Lone Brochmann

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com