Norge vs. Verden – en vennskapskamp

Klokken 12 gikk vennskapskampen mellom «Norge» og «Verden» av stabelen på Ekebergsletta. Laget fra Norge er satt sammen av Norway Cup-spillere fra Norge, mens verdenslaget er satt sammen av fra ulike land. Alle spillerne på verdenslaget er fra lag som er med på Norway Cup. Kampen ble spilt  på finalebanen under fantastiske forhold. Det  var både strålende sol og god gressmatte, noe som bidro til at kampen gikk godt for seg.
Etter en solid oppvarming fra hvert lag var alle klare for kamp. Det ble spilt omganger på 30 minutter hver, med en liten pause i mellom. Verdenslaget begynte kampen med mye spill på egen banehalvdel, før de plutselig kjørte på i angrep. Spiller nummer 7 og 16 utmerket seg med løp på hver sin kant, og med de gode løpene skapte de store sjanser.
Etter 18 minutter kom skåringen. Nummer 13 på verdenslaget satt ballen i mål, etter flott forarbeid fra nummer 15. Utover i andre omgang begynte Norge-laget og få sjanser de også, men da la de igjen mye rom bak som det internasjonale laget febrilskt prøvde å utnytte. Et hjørnespark fra verdenslaget holdt på å skru inn i mål, men keeperen fikk en hånd på den. Rett etter på fikk nordmennene et hjørnespark som det også nesten ble mål av. Nummer 15 på verdenslaget, en gutt fra fra Russland, gikk på et godt løp igjen, men stolpen hindret han fra skåring.
For å jage utlikningen satt nordmennene tre mann i angrep, men få minutter før slutt så kom den andre skåringen til det internasjonale laget. Spiller nummer to imponerte med et fantastisk skudd i en bue over keeperen, og inn i høyre kryss. Like etter blåste dommeren av kampen, og alle spillerne fikk noen premier.
 – Jeg følte jeg hadde god kontroll på midstopperplassen min bortsett fra på skåringene, men totalt set så syntes jeg at jeg spilte en god kamp, sa Marius (14) fra Førde, som spilte på Norge-laget.
unspecified unspecified8B4S6IK5 unspecifiedBSHR6E5E unspecifiedGEPLFG9T unspecifiedOMA81OM8 unspecifiedVFCPUSNV unspecifiedWWJAFKJZunspecifiedIS03H8AG

Tekst: Sigurd Goffèng-Bjerke

Foto: Thomas Pettersen