Nico & Vinz med gedigen overraskelse på Åpningsshowet

Norway Cup 2017 åpnet med et brak – og en gedigen overraskelse.

Siste par ut på scenen under lørdagens storslåtte åpningsshow på Ekebergsletta hadde en stor overraskelse med seg i bagasjen. Den verdenskjente norske duoen Nico & Vinz fikk en fabelaktig mottakelse av de mange tusen publikummerne, og sviktet ikke. De framførte først «Intrigued», før monsterhiten «Am I wrong» runget utover sletta med skyhøy allsangfaktor.

Se flere bilder fra åpningsshowet her!

Det hele ble avsluttet med et fyrverkeri, men Nico & Vinz hadde enda et ess i ermet. De hadde nemlig en ganske spesiell beskjed til fansen.

– Vi har en annonsering å komme med, sa de.

– Vi lurer nemlig på hvilket lag som har flest tilhengere. Så vi skal ta et bilde med alle dere her nå, og så poster vi det på Instagram-kontoen vår. Og der kan dere kommentere med laget deres, og det laget som blir skrevet flest ganger vil vinne en konsert med oss, i hjembyen sin, uansett hvor det er i verden.

Allerede er det hundrevis som har kommentert med sitt lag, sammen med hasjtagen #norwaycup. Fristen for å bli med i konkurransen er 6. august.

View this post on Instagram

Which team at Norway Cup has the best fans? Comment team name #NorwayCup #GlobalGoals Team with most comments wins free concert in their home town anywhere in the world!

A post shared by Nico & Vinz (@nicoandvinz) on

Det var et danse crew fra Bårdar som fikk æren av å åpne showet. Deretter fulgte Freddy Kalas på med to låter: «Gjøre ingenting» og «Vibber», før Christiane entret scenen sammen med et knippe dansere. VG-lista-aktuelle Christiane har hatt nedtelling til Norway Cup-showet på sin Instagram-konto de siste ukene, og hun framførte «Touch me like that» og «Bad Girl».

Christiane er i fansens hjerter.

Jowst var neste artist ut, og før det hadde Norway Cup-publikummet blant annet fått en hilsen fra statsminister Erna Solberg.

– Jeg håper dere koser dere, sa statsministeren, før hun begynte å snakke om FNs bærekraftsmål.

– Bærekraftsmålene skal vi gjennomføre for at deres framtid blir bedre, sa Solberg.

Turneringsleder Tony Isaksen på scenen.

FN har totalt 17 bærekraftsmål, blant annet å utrydde fattigdom og sult, samt ren energi for alle. Fotballene som skal brukes under Norway Cup er fylt med bærekraftsmålene og Norway Cup-sjef Tony Isaksen oppfordret alle i publikum til å velge seg ett mål og lære om det.

Også verdensstjernen Shakira og en av verdens beste fotballspillere Leonel Messi sendte videohilsner til Norway Cup.

– Ha det gøy og lær om bærekraftsmålene, sa Messi i videoen.

– Vi vil få slutt på fattigdom og sørge for at alle får like muligheter, sa Shakira.

Hkeem & Temur fikk i gang allsangen.

Så var det klart for en av sommerens aller største hiter. Rapp-duoen Hkeem & Temur framførte først en ny låt «En som meg», før alle sang med til «Fy Faen».

Sandra Lyng var i storform da hun entret scenen.

– Er det noe liv her?, ropte hun.

– Ja, dette liker jeg, smilte den tidligere Idol-deltakeren som bød på fartsfylte «Bungalow» og «Play my drum». Med både flammer, røyk og trommer hoppet publikum gladelig med til de heftige rytmene.

Sandra Lyng svingte seg på Ekeberg.

Jesper Jenset fikk jentene til å hyle og kastet også skjorta på et tidspunkt – som ble kapret av en lykkelig jente blant publikum.

– Det er nydelig å være her. Dere er fantastiske. Spill masse fotball og kos dere. Tusen takk, Norway Cup, sa Jenset på scenen, etter å ha framført «Painkiller» og «Lies».

Jesper Jenset kaster skjorta.

Chris Holsten var lenge et lovende fotballtalent og spilte i Lillestrøm fram til han valgte å satse hundre prosent på musikken. På åpningsshowet serverte han blant annet sin nyeste singel «Mexico».

Kyle Alessandro tok scenen med storm sammen med sine dansere og låta «Din sang»

Så ble det rumperisting og raske rytmer. Alexandra Joner og et knippe dansere med frysekjoler ristet løs og publikum danset med.

Alexandra Joner vartet opp med sydlandsk stemning.

Joner ga alt og framførte både «Buttoms Up» og «Kilimanjaro».

– Ta henda i været og klapp med. Er vi klare?, ropte hun til det elleville publikummet.

– Tusen takk for meg.

Om jentene hadde hylt da Jenset entret scenen, tok det seg opp enda ett hakk da gruppa Main Level sto for tur. Flere av ungdommene som sto nærmest scenen hadde tydelig ventet på denne opptredenen. Malt i ansiktet og med Main Level og navn på guttene i gruppa skrevet på hender, armer og i ansiktet fikk de endelig de hadde kommet for.

Main Level er populære, ingen tvil om det!

Main Level framførte to låter: «My Guitar» og «Bombadilla» til stormende jubel og herlig liv på Ekebergsletta.

Kaisa (12), Cathalina (13), Sine (12), Adele Christine (13) og Malin (12) gledet seg til å se Jesper Jenset og Hkeem & Temur opptre på åpningskonserten. De synes spesielt at sangen til Hkeem & Temur er utrolig kul.

– Hva er det dere gleder dere til å gjøre her på Norway Cup?

– Vi skal bare henge og chille hele uka. Vi skal se kamper og vi gleder oss til konserten. Vi skal ikke spille selv, men skal gå å se på andre spille kamper. Vi skal melde på et lag neste år, sa jentene.

Åpningshowet tok seg også tid til å hedre fem frivillige som har jobbet på Norway Cup hver sommer i hele 45 år. Rigmor Andresen (95 år), Frode Lorentzen, Lars Lie, Kai Frydenlund-Holm og Elsa Stigen Ringdal fikk et skikkelig fotballbrøl fra publikummet, og dessuten en flott tale og gaver fra Oslos ordfører Marianne Borgen.

– Det er så mange fantastiske frivillige på Norway Cup, og det er en stor glede for meg på vegne av Oslo å si takk, og gi en ekstra honnør til disse som har jobbet i 45 år og brukt av sommerferien hvert år for at barn og unge skal få oppleve Norway Cup. Flott, roste Borgen.

Ordfører Marianne Borgen ga tommel opp til Norway Cups frivillige.

Totalt er det over 2000 frivillige som jobber på Norway Cup.

Den offisielle åpningen av Norway Cup ble gjort da Thea Bråten fra arrangørklubben Bækkelagets Sportsklubb og Woradach Boonmakhajornit fra Bangkok leste Norway Cup-eden på scenen.

Markus Bailey og Marte Bratberg var kveldens konferansierer.

– Velkommen til verdens beste fotballturnering. Glem NM. Glem VM. Glem FIFA. Det er dette som gjelder, sa Bailey.

Og Bratberg fikk et tett møte med Norway Cup-publikummet da hun «rullet» over dem i en diger plastball.

Se flere bilder fra åpningsshowet her!

Tekst: Carina Alice Bredesen
Foto: Magne Mellem Enoksen

TIPS OSS: ncredaksjonen@gmail.com