MOT vant verdikampen

Det måtte straffespark til for å skille lagene fra Pøbelprosjektet og MOT i årets verdikamp på Ekeberg, men MOT-laget vant til slutt.

Det var fullt tempo fra start da kjendisene barket sammen til verdikamp på Ekebergsletta. Dette er kampen da forskjeller i alder og fotballerfaring er lagt til side, og alle stiller med samme utgangspunkt.

Aldersforskjellen var også betydelig i en av dagens første dueller, da Ap-leder Jonas Gahr Støre klippet ned ungpikehelten Martinus ute på kanten.

Det var imidlertid Støres MOT-lag som startet friskest, og lagkaptein Pål Anders Ullevålseter var nær ved å gjøre 1-0 i åpningsminuttene, da et Nico & Vinz-samarbeid endte med at Ullevålseter fikk avsluttet fra kort hold. Men skuddet gikk over mål.

Bare minuttet etter ble vondt verre for Ullevålseter, som fikk fortjent gult kort etter en sein takling.

Byttet hele laget

Den svake åpningen til Pøbelprosjektet fikk trener Nils Johan Semb til å ta grep. Han byttet hele laget, unntatt Morten Ramm, som var krumptappen i forsvaret.

– Han så vel hva som trengtes av solide folk bak der, kommenterer Ramm etter kampen.

MOT-laget gjorde også sine bytter, og publikum våknet til liv da Drillo satte inn SKAM-skuespiller Thomas Hayes. Han viste god teknikk ved flere anledninger, og få minutter seinere fikk publikum se en ekte kjekkasduelle, da Hayes prøvde å drible seg forbi Nicolai Cleve Broch. Det gikk bare halvveis, så vi får si det er uavgjort mellom de to.

Cleve Broch var uansett frisk i angrep for Pøbelprosjektet, og han fikk en god mulighet da han midtveis i første omgang fikk en stikker av Martinus. Men dommer blåste korrekt for offside. Martinus er kanskje ikke gammel nok til å ha mye erfaring med offsideregelen?

Hull på byllen

Pøbelprosjektet skulle uansett få sitt ledermål. Hockeykeeper Glenn Jensen satte fart innover i banen og ble felt på vei mot mål. Overraskende nok holdt han seg på beina og fikk sendt av gårde et skudd mot mål. Heine Totland var på plass og pirket ballen over linja.

tårnPausen nærmet seg, og MOT tok grep for å matche solide Morten Ramm i lufta. Marcus Bailey tok popstjerne-Marcus på skuldrene, og det var få centimetre unna at en corner traff panna på tårnet i Pøbelprosjektets 16-meter. Men lagene gikk til pause på 1-0 til Pøbelprosjektet.

Etter pause virket ikke MOT-laget spesielt interesserte i å komme tilbake på banen. Ulrikke Falch fra SKAM måtte ta ansvar og rope sine lagkamerater inn på banen.

– Det var kjempegøy å spille! Jeg hadde det skikkelig moro, sier Falch etter kampen.

Satset offensivt

MOT-laget kom seg etter hvert på banen og gikk rett i angrep etter pause. Det ga imidlertid kontringsrom for Pøbellaget, og forsvarssjef Jan Gunnar Solli fikk nok å henge fingrene i bakerst. Ulrikke Falch kastet seg også fryktløst inn i duellene, men hun hadde tidvis problemer med å få has på en kvikk Mats Zuccarello.

– Zuccarello var klart best på det andre laget. Det var så sykt skummelt når han var på banen, sier Falch.

Ute på sidelinja prøvde Ullevålseter å overtale Drillo til å satse mer offensivt. Det er uvisst om det ble gjennomført, men laget fikk i alle fall resultater kort tid etter. Solli tok med seg ballen framover i banen og fikk den inn foran mål. Der fikk Nico og Vinz-manager Amanuel to skuddmuligheter, og på andre forsøk traff han mål.

Morten Ramm hevder etter kampen at målet garantert var offside, men han roser også Amanuel:

– Nico og Amanuel var lette og kvikke. De var vanskelige å få tak på, kommenterer Ramm.

Superskudd

Skuespillerkameratene Tobias Santelmann og Nicolai Cleve Broch imponerte begge på Pøbelprosjektet-laget. Mot slutten av omgangen var Santelmann ute til intervju med Mini på sidelinja. Han hadde akkurat rukket å kommentere skuespillernes dårlige kondis da Cleve Broch motbeviste dette med å vinne en løpsduell etter en pasning fra Zuccarello og klinke inn 2-1 med et kjempeskudd.

Nå kastet MOT mange spillere i angrep, noe som igjen ga store kontringsrom. Didrik Solli Tangen kom på et flott løp på venstrekanten og vendte bort Ulrikke Falch, som endte liggende i feltet. Det stoppet imidlertid ikke SKAM-skuespilleren, som liggende prøvde å sette inn en takling med hodet.

falck– Hahaha, det var nok entusiasmen som tok litt vel overhånd der. Jeg aner ikke hva som skjedde, ler hun etter kampen.

Islansk oppskrift

Godt inne på overtiden ildnet Marcus Bailey opp fansen med islandske heiarop ute på linja, og det ga etter hvert resultater inne på banen. Thomas Hayes var nær utlikning på en skuddmulighet, men traff ikke godt nok. Utlikningen skulle likevel komme. Pål Anders Ullevålseter hadde lurt seg inn bak ryggen til Morten Ramm inne i feltet. Han fikk ballen, og endelig traff han mål. Dermed 2-2 i siste sekund.

– Det var to skandaløse offsidemål. Jeg stepper opp med vilje fordi jeg ser at han legger seg i offside på innsiden av meg. Så kommer ballen, men dommer blåser ikke, sier Ramm etter kampen.

Selv om han spilte en kjempekamp og ryddet unna i stor stil, ødelegger baklengsmålene det gode humøret.

– Jeg blir jo seende ut som en syndebukk likevel. Da blir jeg muggen, selv om dette er en showkamp, sier Ramm.

Blå jubel

I straffesparkkonkurransen var det blå MOT-laget best, og til slutt kunne Nico sette det avgjørende målet og juble for seier sammen med lagkameratene.

Ulrikke Falch var blant de mange glade MOT-spillerne på banen etter kampen. Både på grunn av kampen og omgivelsene rundt.

– Jeg elsker Norway Cup, og savner skikkelig å spille her. Jeg er så glad for at jeg ble spurt om å være med idag. Jeg har spilt fotball i tolv år selv, for VIF, Lyn og Frigg, og har alltid vært med før. Jeg fikk til meg med min første kjæreste her! Det er virkelig så godt å være her!

Av: Magne Mellem Enoksen og Lina Mellem Enoksen