Lørenskog IF går mot rekordmange påmeldinger

Lørenskog idrettsforening (LIF) ble stiftet 17. april 1929 og tilhører Akershus fotballkrets. Klubben har tidligere deltatt på Norway Cup, men stiller i år med rekordmange lag. Deltakelsen er viktig for klubben etter et år med lite turneringer og kamper. For gleden av å spille fotball handler mye om akkurat dette. Ikke minst er det en viktig faktor for samholdet i lagene og motivasjonen til spillerne.

«Det var klubben som tok initiativ til å melde på lagene på Norway Cup, men spørsmålet hadde vi oppe på et trenermøte i forkant. Alle var positive til deltakelse, også foreldre, så det var ikke noe tvil da vi meldte oss på», sier Espen Pettersen Gjester, daglig leder i LIF.

«Vi tenker hvis det ikke er trygt så vil turneringen bli avlyst og eventuelle avgifter som er betalt blir returnert», fortsetter han.

Lørenskog IF vant G13-klassen i 2018.

Espen tror Norway Cup vil være den første store turneringen som blir avholdt etter at epidemien startet og derfor vil turneringen være viktig.

«Norway Cup blir en slags kick off for klubben. Vi ønsker å benytte turneringen som en kulturbygger, og blir det vellykket så ønsker vi å starte en tradisjon ved at alle lag deltar på Norway Cup hvert år.»

Per dags dato har 51 lag fra LIF meldt seg på turneringen, og klubben regner med at 10-20 lag til vil melde seg på når det nærmer seg.

«Vi har totalt 80 lag i seriespill. Til nå er 51 lag påmeldt Norway Cup noe som er rekord når det gjelder deltakelse fra vår side. Dette er vi veldig glade for siden vi ønsker som sagt at dette skal være en «happening» i klubben», sier han.

LIF-supportere på plass på Ekebergsletta.

Det er ikke første gang LIF blir representert på Ekebergsletta. Nærheten til cupen har i alle år vært en av hovedårsakene, og på grunn av små kostnader og kort reisevei har alle lag og spillere hatt muligheten til å delta. Norway Cup tilbyr også overnatting på skole eller hotell for klubber som kommer langveis fra eller lokale klubber som ønsker en helhetlig opplevelse.

«Jeg tror alle som deltar i årets Norway Cup vil se og merke vår deltakelse i år. Vi gleder oss», avslutter Espen.

Lørenskog idrettsforening er også vennskapsklubb med Karanba i Brasil og et jenteprosjekt i Zambia. Klubben har bidratt med utstyr, og håper de senere kan være med å hjelpe lagene med deltakelse i Norway Cup. Det er også et stort ønske å møte lagene på Ekebergsletta i fremtiden og være vertskap for disse.