Landslagsspiller fra Ghana imponerer mot gutta

Søndag formiddag var det flere av de som fulgte Hallingdal FK mot Lizzy Football Club på bane 29 på Ekebergsletta som sperret øynene litt ekstra opp. Ja, det var to gode lag, mange fine pasninger, tøffe taklinger og fine scoringer. Men det var også en ting til som folk pratet om og fulgte med på. Blant de elleve ghanesiske spillerne på banen var det nemlig én jente.

Med nummer 16 på ryggen løp Christabel Yeboah (17) rundt med den største selvfølgelighet.

– Hun får som regel litt ekstra oppmerksomhet. Og hun fortjener masse ros og respekt for både måten hun spiller på og hvordan hun takler det, sier lagets trener David Adjovu til Norwaycup.no.

Yeboah har spilt med dette guttelaget i tre år allerede, og hun har store ambisjoner med fotballen. 17-åringen har spilt fotball så lenge hun kan huske.

– Målet er å leve av fotballen og være en profesjonell spiller, sier hun.

Det finnes jentelag hun kunne spilt for hjemme i Ghana, men Yeboah mener hun lærer med av å spille med guttene.

– Hun er en defensiv midtbanespiller, teknisk god, dyktig pasningsspiller og sterk, beskriver trener Adjovu. Han mener hun har alle muligheter til å bli en profesjonell spiller.

– Og mer enn det, hun kan bli en landslagsspiller på topp nivå, mener Lizzy-treneren. Yeboah er på god vei. Hun spiller allerede for Ghanas U17-landslag, men har vært ute av laget en liten periode på grunn av en skade.

Det var mange som fulgte kampen mellom Hallingdal og Lizzy på Ekebergsletta søndag. Foto: Carina Alice Bredesen

Lizzy Football Club deltar i Norway Cup for andre år på rad. De kommer rett fra Gothia Cup i Sverige, hvor det ble nokså gode resultater. G12-laget vant sin klasse, G14-laget tapte finalen, mens juniorlaget ble slått ut i kvartfinalen, forteller trener Adjovu. Målet i Norway Cup er å gå så langt som mulig.

– Vi drømmer om finalen, sier Yeboah med et smil.

De fikk dog en tøff start på turneringen, med 6-1-tap for fjorårets tapende finalister i klasse A, Hallingdal FK.

– Et veldig godt lag. De var tøffe og sterke, men vi skal kjempe videre, sier Adjovu.

G19-laget til Lizzy Football Club fra Ghana har godt samhold. Foto: Carina Alice Bredesen

Tekst/foto: Carina Alice Bredesen

TIPS OSS: ncredaksjonen@gmail.com