LaLiga og flere av sine spanske toppklubber kommer til Norway Cup

LaLiga tar med seg spillere fra CD Leganés i G16 klassen, og Valencia CF i J17 jenter, til Oslo og verdens største fotballturnering, Norway Cup.

Norway Cup har inngått et nytt samarbeid med den spanske ligaen, LaLiga. Dette er en videre utvikling av LaLigas satsning på utdanning og grasrotfotball, samtidig som det er en mulighet for dem på fremme den spanske ligaen i Norge.

Som en del av avtalen vil LaLiga ha en fanzone på Ekebergsletta under årets turnering, hvor deltagere og besøkende kan ha det moro med masse ulike aktiviteter og spill. I tillegg vil LaLiga, gjennom sin avdeling for idrettsprosjekter, organisere ulike treningsaktiviteter i løpet av turneringen, både for barn gjennom mini klinikker med spanske trenere og for trenere gjennom kurs med trenings metodikk til LaLiga.

To spanske topplag tar også turen til Oslo for å delta på Norway Cups eliteturning for både gutter og jenter. G16 laget til CD Leganés og J17 laget til Valencia CF, vil få muligheten til å måle seg opp mot norske og utenlandske topplag.

Tony Isaksen, Generalsekretær i Norway Cup, sier: – vi er en internasjonal turnering med mange internasjonale lag, men vi ønsker å få enda flere utenlandske lag til Norway Cup. Vårt nye samarbeid med LaLiga er en unik mulighet for oss til å nå en enda større del av verden.

Óscar Mayo, Internasjonal Direktør i LaLiga, kommenterer: – Norway Cup er en av de beste grasrotfotball turneringene i verden, og for oss er det en veldig god mulighet til å fortsette å utvide LaLigas tilstedeværelse internasjonalt. Samtidig gir dette samarbeidet oss muligheten til å vise vår forpliktelse til kompetansedeling og til grassrotfotballen over hele verden.