Laget som lever som superstjerner i en uke

Det er ikke hverdagskost på Ekebergsletta at laget kommer kjørende med golfbiler til kampene. Men det er hverdagen for «superstjernene» på Vippslaget.

Vippslaget er en konkurranse i regi av DNB, ved hjelp av appen deres Vipps. Det var fem lag som kom videre den første runden, og ble da sendt til Bergen for videre konkurrering. I Bergen ble det arrangert en konkurranse som varte i en uke, med fire delkonkurranser. Først skulle lagene ha en pressekonferanse, før de skulle lage en klubbsang, tett etterfulgt av en reklamefilm, og til slutt var det en selfiekonkurranse nede i Bergen sentrum.

Søgne G16, Stridsklev G16, Hamna J16, Rosendal G16 og Malvik J16 er blant lagene som var med i konkurransen i Bergen og var blant annet også med på en tv-serie gjennom TV2. Hvor det har blitt lagt ut fem episoder på alt fra fire til ti minutter. Det var til slutt Stridsklev G16 som gikk av med seieren et poeng over Søgne G16.

Da ble de kronet som årets Vippslag og da følger mange goder som at de blir behandlet som superstjerner. De får blant annet egen lounge oppe på DNB-standen på Ekebergsletta. De har egen heiagjeng med akrobatiske ferdigheter, i tillegg får de en rekke med klær og tv-kamper. Og som ekte superstjerner bor de ikke på skole eller hjemme hos seg selv, de bor på et luksuriøst hotell i Oslo sentrum. Som en liten ekstra overraskelse skal de også få sett Vålerenga spille mot selveste Manchester United på fotballen sin storstue, Ullevaal Stadion, søndag kveld.

-Det er en deilig følelse det å være på vippslaget og ekstremt moro, sa spissen Pacific (16).

Spissen fra Vippslaget hadde virkelig noe å glede seg til fordi spillerne entret kampen mot Tornado Måløy FK i golfbiler, og for å sette kronen på verket så fikk de en liten «pep talk» av selveste Brede Hangeland før kampstart.

I starten går det litt begge veier når det gjelder sjanser, før vippstribunen plutselig bryter løs i ellevill jubel, men feiringen blir kortvarig fordi dommeren hadde markert for offside. Stridsklev får et frispark i farlig posisjon som stusses videre fra spissen med nummer 9 på ryggen. Laget fra Stridsklev fortsetter å presse på, og de har tatt kontroll over spillet. Nummer 10 på Stridsklev er farlig frempå med noen frekke finter på venstrekanten, og Tornando Måløy-målvakten får plutselig mye å gjøre. Like etter så blir nummer 9 spilt gjennom, men keeperen stopper han, men spiller nummer 20 for Stridsklev setter returen kontant i nota, godt spilt utover i første omgang. Nummer 9 har lyst til å skåre mål selv, så han går like gjerne for et langskudd selv, men skuddet går like over. Men til slutt så sitter den for nummer 9 etter et godt gjennomspill så ligger ballen nede i høyre hjørne, og det var det siste som skjedde i første omgang.

Pausepraten til Maløy ser ut som den funker fordi de kommer til et par farlige sjanser ut i andre omgang. Nummer 9 på Stridsklev er farlig i andre omgang også, og får lobbet ballen over keeper, men forsvarer er der for å rydde opp for Måløy. På den påfølgende corneren så får sistnevnte ballen godt plassert på hodet, men han skulle nok gjerne håpet at målet var litt større fordi ballen går over. Nummer 11 får så en enkel jobb med å sette ballen i mål etter en halvspilt andre omgang. Etter en andre omgang med litt lite futt i så blåser dommeren av kampen, og Stridsklev tar en fortjent  3-0-seier over Tornado Måløy FK.

 

Tekst: Sigurd Goffeng-Bjerke
Foto: Bjørn Aslak Dallmann

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com