Kolbotn jenter 06 tok turen til Kina

Norway Cup er en fantastisk arena for å knytte vennskap på tvers av landegrenser, noe Kolbotns jenter 06 er et svært godt eksempel på.

Sommeren 2017 møtte Kolbotns fotballjenter et lag fra Xingang-skolen i Guangzhou, sør i Kina, i Norway cup. Lagene fra Kina kom til Norway cup som et direkte resultat av at forholdet mellom stormakten i øst og Norge bedret seg etter statsminister Erna Solbergs besøk i april.

De to lagene knyttet nære vennskapsbånd på Ekebergsletta, så i år fikk 27 jenter, 6 trenere og over 30 familiemedlemmer oppleve drømmeturen – en 12 dagers reise til Kina for å møte laget fra Guangzhou!

Frode Hansen, fra Kolbotn, sier:

 

 

Det var 12 dager som skaper minner for livet.

Vi fikk oppleve en kultur som forhåpentligvis utvider horisonter, og vi fikk møte mange kinesiske barn og ungdommer som fortalte om sin hverdag. Fotballen er med på å bygge broer. Og her har den vært med på å skape en felles forståelse mellom norske og kinesiske barn og ungdommer. I tillegg håper vi turen bygger lag og et vennskap som varer.

Vi bodde tre dager i Beijing. Her besøkte vi den forbudte by, Sommerpalasset og selvsagt den kinesiske muren. I tillegg var det skolebesøk og fotballkamp.»

Reisegruppen fortsatte til Shanghai, der de blant annet fikk en hel dag på et fotballakademi, sightseeing og kamp. Deretter reiste hele gruppen 16 timer med nattog til Guangzhou, helt sør i Kina. Ny by, nytt klima.

Frode sier at turen til ble en fantastisk opplevelse og håper den gir ekstra motivasjon til jentene:

Det er før og etter Kina-turen for Kolbotns fotballjenter 06 nå. Den ga uten tvil en bredere forståelse av hverdagen til barn og ungdommer i et annet land. Vi håper selvsagt turen også gir en ekstra motivasjon.

Vi er så heldige å være med i en klubb som satser på jentefotball. Det skal være plass til alle. Mottoet er flest mulig, lengst mulig og best mulig for de som ønsker det. Det er noen fantastiske jenter å trene. Vi i støtteapparatet er privilegerte som får lov til å være sammen med disse jentene flere ganger i uka hele året.

 

Frode legger ikke skjul på at han anbefaler alle lag som tar turen til Norway Cup om å bli vennskapsklubb:

Dette er kulturutveksling på sitt beste. Og gjennom turneringer som Norway cup ser vi at fotballen bygger broer mellom ulike kulturer. Den er et felles språk.