Kjendiskampen ble en målfest!

Onsdag gikk den årlige kjendiskampen av stabelen på Ekebergsletta, og fullsatte tribuner med ivrige tilskuere var med på å lage en fin ramme rundt kampen.

 

Årets kamp ble spilt mellom lagene MOT/Right To Play og Team Global Goals, ledet av henholdsvis Siv Jensen og Erna Solberg. Kampen startet friskt med flere sjanser til Team Global Goals, og allerede etter fire minutter satte snowboarder Ståle Sandbech inn kampens første mål etter et innlegg fra Mats Zuccarello. 0-1 til Team Global Goals.

Videre utover i omgangen kommer også MOT/Right To Play mer med i kampen og produserer noen sjanser, men det er fortsatt Team Global Goals som har de største sjansene. I det tolvte minuttet varter Morten Ramm opp med et herlig innlegg som Zuccarello setter kontant i mål og stillingen står 0-2. Kampens tredje mål kommer kun få minutter senere, og igjen er det Team Global Goals med Ståle Sandbech i spissen som viser seg frem. MOT/Right To Play er farlig nærme en redusering rett før pause når standupkomiker Nilsi fyrer av et skudd som går i stanga, men lagene går til pause på stillingen 0-3.

Mats Zuccarello vartet opp med kvalitetsfotball under kjendiskampen

Thomas Gass, assisterende generalsekretær i FN, benyttet pausen i kampen til å holde en appell for de fremmøtte på Ekebergsletta. Her snakket han fint om hvordan Norway Cup lærer barn og unge om respekt og fair play, hvordan man skal være gode medmennesker, og viktigheten av at vi sammen tar vare på planeten vår.

– I fotball er det noen som vinner og noen som taper, men i kampen om å redde planeten og menneskeheten vil vi alle sammen enten vinne eller tape. La oss jobbe for å vinne denne kampen sammen, oppfordrer Thomas Gass og høster applaus fra tilskuerne på hovedbanen.

Thomas Gass, Erna Solberg og Tony Isaksen var alle tilstede under kjendiskampen

Andre omgang byr på spenning helt fra start og etter kun tre minutter er hockeyspiller Zuccarello nok en gang frempå med en fin pasning til Morten Ramm som setter ballen i mål for Team Global Goals. Stillingen står 0-4 til de blåkledde som tydelig ikke er fornøyde enda. Kun et par minutter senere er Morten Ramm igjen frempå, sender en flott pasning til rapper Turab Awan som scorer kampens femte mål.

Etter dette ser Team Global Goals ut til å være fornøyde med innsatsen og kampen blir igjen jevnspilt. Både skuespiller Ulrikke Falch og Pål Anders Ullevålseter fra MOT/Right To Play er stadig frempå og nære ved å redusere. Med kun seks minutter igjen av omgangen løsner det endelig for de hvitkledde når Christian Ingebrigtsen og Chris Holsten setter inn to raske mål for MOT/Right To Play. Stillingen 2-5 står seg helt til siste spilleminutt før Christian Ingebrigtsen scorer sitt andre mål for dagen med en herlig lobb over Team Global Goals keeper. Dommeren blåser i fløyta og kampen ender med en 3-5 seier til Erna Solbergs Team Global Goals.

Full jubel hos MOT/Right To Play etter første scoring
MOT/Right To Play feirer målscoring

 

Norway Cup-ambassadør

Kaptein for Team Global Goals, Mats Zuccarello, var veldig fornøyd etter kampen.

– Vi hadde en bra keeper og spilte godt sammen. I tillegg var det mye tilskuere som så på og lagde liv. Som kaptein var det moro å lede et lag der alle bidrar og skaper god stemning.

Å sørge for at alle trives og har det fint på laget var oppgavene Zuccarello så på som sine viktigste i kapteinsrollen, og dette så det ut til at han klarte fint. Hockeyspilleren viste seg å være en god medspiller som stadig inkluderte lagkameratene sine og spilte dem gode. Mats Zuccarello har også nylig blitt ambassadør for Norway Cup, noe han tydelig setter pris på.

– Jeg syns det er utrolig hyggelig å få være ambassadør for Norway Cup. Selv om det begynner å bli mange år siden nå, har jeg selv vært med og spilt turneringen og det å kunne være en del av verdens største fotballturnering er stort, avslutter Zuccarello.

Mats Zuccarello viste seg frem som en inkluderende og god kaptein

 

Storfornøyd med egen innsats

En annen som storspilte under kjendiskampen, og som selv ikke la skjul på at han var godt fornøyd med egen innsats, var komiker Morten Ramm.

– Jeg syns det gikk veldig bra. Jeg gjorde en god jobb, og det ser man jo ved at vi fikk tre baklengsmål med en gang jeg ble byttet ut og ikke var på banen. Det viser hvor viktig defensiv jobb jeg gjorde foran på banen der, smiler Ramm.

Komikeren presiserte videre at han både scoret mål og hadde noen målgivende pasninger vi måtte huske å få med. Han var veldig glad for å få være med på kjendiskampen i år igjen, og fortalte at det blir morsommere for hvert år. Han syns det er trivelig med fotball og liker at han får kjenne på følelsen av å spille på Ekebergsletta under Norway Cup. Til tross for dette har han ingen ambisjoner om å satse på en kapteinsrolle under fremtidige kjendiskamper.

– Åh nei, jeg er ikke noe kapteinsmateriale. Jeg er alltid han på laget som tvert imot mister huet og kjefter masse. Det er jeg som bestandig må roes ned, avslutter en tydelig fornøyd Ramm.

Morten Ramm bidro til at Team Global Goals vant onsdagens kjendiskamp
Ramm og Zuccarello spilte en god kamp

Trives på Norway Cup

Rapduoen Nico og Vinz (Nicolay «Nico» Sereba og Vincent «Vinz» Dery) var også tilstede under kjendiskampen, og til tross for at kampen endte med tap for Nicos del var Oslo-guttene i godt humør.

– Det var veldig gøy å spille i dag. Vi er begge veldig glade i fotball, så det å få spille her er supert, forteller Nico, som i likhet med Vinz har spilt Norway Cup mange ganger da de var yngre.

Nico og Turab Awan i tøff duell

Nico gjorde en god figur på banen for MOT/Right To Play, mens Vinz hadde en mer administrativ og tilbaketrukken rolle under kampen.

– Ja, jeg sørget for bra instagramming jeg. Det er viktig å passe på så vi har god dekning av @nicoandvinz på sosiale medier.

Fremover har rapduoen flere planer. De skal slippe mye musikk, i tillegg til at de skal turnere både i Norge, New Zealand og en del andre steder. Under Norway Cups åpningsshow arrangerte guttene en konkurranse på instagramkontoen sin der det stedet som får flest stemmer vinner en konsert med Nico og Vinz, uansett hvor i verden dette er.

– Det er kult at så sykt mange har deltatt, og det har kommet inn stemmer fra overalt i verden. Vi har i utgangspunktet ingen store tanker om hvem vi ønsker skal vinne, men det er kult å tenke på at vi sannsynligvis kommer til å holde konsert for et virkelig stort og gira publikum med gode fans. Det blir bra, avslutter Vinz.

Nico og Vinz koser seg på Norway Cup

 

Tekst: Lina Mellem Enoksen

Foto: Fabian Stratenschulte og Helene Thomsgård

 

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com