Keeperskole og morgendagens keepere

Frode Grodås har funnet unge og lovende keepere, som han har kastet ut i en treningsøkt. Frode hadde satt sammen en rekke øvelser som handler om reflekser, posisjonering og fotarbeid. Mannen fra Hornindal hadde med Guro Pettersen fra Stabæk, Espen Bugge Pettersen fra Strømsgodset, Einar Rossbach og mange flere gode keepere. Det startet med en treningsøkt for talentene som hadde blitt plukket ut hvor de trente i litt over en time. Etter økten var ferdig så lærte de videre sine kunnskaper til en gjeng med barn på keeperskolen.
Blant alle talentene så var det ikke mange jenter, men på Norway Cup sin jentedag så skinte Guro Pettersen (24) litt ekstra mye. Hun spiller til vanlig fotball for Stabæk. Guro mener det er bra at det satses på keepere fordi de har så stor rolle i en fotballkamp. Stabækjenta tar med seg mye lærdom og positive egenskaper tilbake til Bærumsklubben.
Frode Grodås og Norges fotballforbund (NFF) vil bidra til å trene opp flere keepere gjennom egne keeperskoler som setter keeperposisjonen i  bedre lys. Keeperplassen har ofte blitt en ruleringsposisjon i barnefotballen, hvert lag sliter med å finne en fast keeper til sitt lag, så ut i fra det så kommer Frode med et fantastisk opplegg til å bli keeper.

DSCF0793 DSCF0759DSCF0811DSCF0925DSCF0821DSCF0985

Tekst: Sigurd Goffèng-Bjerke

Foto: Thomas Pettersen