KARANBA KOMMER TILBAKE TIL NORWAY CUP!

Vi gleder oss til å ønske Karanba velkommen tilbake i 2022.

 

Pandemien har vært ekstra ille for de som er mest sårbare, og det har vært ekstremt tungt å se familiene rundt oss slite. Karanba har delt ut matkasser, sikret basic needs for de som har aller minst og hatt et helt annet fokus enn fotball. For å skape fremtidstro og optimisme er vi nå i gang med forberedelser, og vi gleder oss stort til å være en del av 50 års festen til Norway Cup neste sommer. Drømmen er å vinne hele turneringen, men dette handler om langt viktigere ting enn fotball, seier eller tap. Det handler først og fremst om jentenes personlige reiser, deres menneskelig utvikling og om å skape håp om et bedre liv og en bedre fremtid.

Vi jobber forøvrig med produksjon og sluttfinansiering av ny dokumentarserie, om jentelaget til Karanba som skal delta i Norway Cup. Dette skal bli en «Livets reise» for tenåringsjentene som aldri har vært utenfor bygrensene til Rio de Janeiro.

Den ideelle organisasjonen Karanba ble grunnlagt i 2006 og opererer i Rio de Janeiro, Brasil for at barn og unge fra slumområdene skal få muligheter til et bedre liv. Filosofien bak arbeidet er er å bruke fotball og utdannelse sammen med lek og disiplin for å styrke troen om positiv livsendring for sine deltagere og deres familier. Karanba er en trygg arena for kjærlighet, oppmerksomhet og omsorg hvor barn og unge kan leke og uttrykke seg fritt.

Fakta om Karanba:

-Over 8000 deltagere siden oppstart i 2006

-Brasiliansk organisasjon med 40 ansatte

-Karanbas jentesatsning feirer i år 10 år

-40% jenteandel per november 2021

-Etablert Food Safety Program som sikrer mat til de som har aller minst

-8 deltakelser i Norway Cup og vunnet 3 ganger ( 2010, 2011 og 2013 )

Tv serien om Karanba fra 2010 kan ses her:             

https://tv.nrk.no/serie/karanba/sesong/1/episode/1

For mer info om Karanba:

Facebook: facebook.com/projetokaranba

Instagram: instagram.com/projetokaranba

www.karanba.org | tommy@karanba.org

Tekst og bilder : Tommy Nilsen/Karanba