Jesper Jenset åpner seg for fansen

Jesper Jenset (19) fra Molde smiler fra øre til øre mot publikum og takker for seg etter en suksessfull intimkonsert på MP3-standen. Fansen venter begeistret i kø for å ta bilde, og Norwaycup.no må vente gode tjue minutter før vi får slippe til. Her skal han bli testet på alt fra seriøse jobbrelaterte spørsmål til flaue personlige spørsmål, sendt inn fra ivrige fans på Norway Cups Instagram-konto.

Ivrige fans og en smilende Jenset

Spiller på Norway Cup for andre året

I år som i fjor spilte Jesper Jenset på Norway Cups åpningsshow. Denne gangen gikk han for en roligere opptreden enn forrige året. Jenset forteller at han stortrivedes på scenen også i år, men at at fjorårets show antakeligvis var favorittopptredenen med mer fart.

Han gir utrykk for at han savner dansere og flammekastere.

– Fremover vil jeg fokusere på sanger med mer fart i, utrykker han.

Jenset legger til at han har jobbet flittig med et nytt album, og kan meddele at første halvdel allerede kommer til høsten. Artistyrket har ført til mindre tid med venner, men yrket var en god overgang fra turningen etter 17 år.

Vil det beste for fansen

Jesper Jenset er en av musikk-Norges mest kjente kjekkaser. Til norwaycup.no forteller han at han mener det kan være en fordel å ha utseendet på sin side. Han legger til at han mener media ofte legger litt vel mye fokus på akkurat dette.

Jenset forteller videre at det når man velger å være artist, så bringer det med seg mer enn konserter og fans. Han presiserer at han vil det beste for fansen, og at han gjerne velger bort helikoptertransport for å få en bedre lysmann til konsertene sine.

Før konsertene ber han om seks Flax-lodd han og bandet skraper sammen. Vinner de noe, skal gevinsten gå til bandet. Selv om det kun har vært småsummer hittil, er tanken god.

Andre ritualer Jenset gjør før konserter er å bli slått i ryggen og gjøre push-ups for å bli mer våken.

Intimkonsert ved MP3 standen

Åpner seg for fansen

Norwaycup.no åpnet for spørsmål fra fansen via Instagram. Spørsmålene beveger seg fort over fra Norway Cup til kjærester, tilbakeblikk og framtidsdrømmer.

Til jentenes glede kan vi meddele at kjekkasen er singel, og han er åpen for å dokumentere deler av hverdagen sin i en vlogg «så lenge det er noe kult». Jenset forteller at i internasjonale sammenhenger blir han ofte kalt «JJ», som er initialene hans.

Jenset blir stilt spørsmålet: «Ville du helst vært gutt og ikke artist, eller jente og artist?»

– Gutt og ikke artist, svarer han nokså raskt. Jentene som er tilstede ser taknemmelige ut.

Når Jenset blir spurt om barndomsminner, velger han ikke ut noe spesifikt, men heller alle turnminnene og familieturene han har hatt rundt om i verden.

 

Kjendis-crushet er imidlertid Jessica Alba.

Det kommer også frem at hans favoritt karaokesang er både «You’re the inspiration» av Chicago og «Perm» av Bruno Mars. Idolet hans er vlogger Jon Olsson og John Mayer.

Jesper Jenset avslutter med å si at den ultimate drømmen er å være glad.

 

Tekst: Iben Carnhed, Andrea E. Soot og Lilly Christin Persson
Foto: Iben Carnhed