IFK Gøteborg tar med sine ungdomslag til Norway Cup

IFK Gøteborg kommer til Norway Cup og tar for første gang med sine lag til Oslo for å kjempe om seier på Ekebergsletta.

IFK Gøteborg har inngått en langsiktig avtale med Norway Cup og sender i år flere lag i ulike aldersklasser til turneringen. Her får de teste seg selv mot mange gode norske og internasjonale lag.

–  Vi er veldig fornøyd med å få med oss IFK Gøteborg og vi ser frem til å samarbeide tett med dem videre. At IFK Gøteborg nå velger å prioritere Norway Cup er veldig spennende og vi håper selvsagt at det også kan trekke enda flere svenske lag til Norway Cup. Hos oss har de muligheten til å ta med seg mange lag da vi ikke har noen begrensninger for antall lag per klubb, samtidig som de får måle mot de beste lagene, sier Tony Isaksen, generalsekretær i Bækkelagets Sportsklub/Norway Cup.

– IFK Göteborg leter etter turneringer som er både godt organisert, som gir mer enn bare fotball for deltakerne og som er en behagelig reiseavstand fra Göteborg. Vi ønsker også å komme tilbake til samme cup hvert år, og vi ønsker å være i stand til å reise med mer enn ett lag til cupen for fellesskapets skyld. Derfor passer Norway Cup perfekt for oss, sier Roger Gustafsson, Akademisjef i IFK Gøteborg.

Roger, som er tidligere fotballspiller og har hatt stor suksess som trener, legger ikke skjul på at de håper på en god cupopplevelse for sine ungdomslag på Norway Cup:

– Vi håper både å få god cupopplevelse for våre unge, og også for å skape et godt fremtidig samarbeid med Bækkelagets SK. Vi ønsker å komme tilbake til Norway Cup med våre ungdomslag hvert år. Vi tror Norway Cup vil bli en flott opplevelse med mye fotball, sosialt samvær i og mellom våre egne lag, spillere og tjenestemenn, samtidig som vi får møte både unge og voksne fra andre land, sier Gustafsson.

Siden første ballen rullet i gang Norway Cup i 1972, har deltakere, spillere og dommere fra 126 nasjoner deltatt. I 2017 spiller deltakerne i 32 ulike klasser mellom 6 og 19 år.