Gode minner i trygt miljø

Norway Cup er mer enn fotball. På Holmlia ble ordføreren og Norway Cup-sjefen med Natteravnene på vandring for å sjekke stemningen.

Nesten 6000 kamper spilles i løpet av årets Norway Cup. Men det som skjer mellom kampene er en vel så viktig del av opplevelsen. Oslo-ordfører Marianne Borgen og Norway Cup-sjef Tony Isaksen ble med Natteravnene for å se på miljøet.

– Mye av Norway Cup-ånden er på skolene. Her deler man historier, flørting og moro. Dette er bånd man tar med seg. Når Natteravnene er med på å gjøre dette trygt, er det gøy å være med, sier Isaksen.

Fint og rolig

Rundt 650 Norway Cup-deltakere overnatter denne uka på skolene på Holmlia. I løpet av en natteravnrunde tirsdag møtte Borgen og Isaksen både fotballspillere og andre ungdommer i nærmiljøet.

Lia (15), Naomi (16) og Anni (15) fra Holmlia syntes det var gøy å treffe ordføreren sammen med natteravnene.

– Det har vært hyggelig. Alle vi har truffet har vært veldig fornøyde, sier Borgen.

Ordføreren har selv gått natteravn tidligere. Ideen til tirsdagens runde fikk hun da hun møtte Tony Isaksen og Lars fra Natteravnene på Norway Cups åpningsshow.

– Vi ville ta en ekstra runde her fordi noen foreldre har vært bekymret. Det er fint og rolig her, og ungdommen gleder seg. Da har vi fått bekreftet det vi trodde, sier ordføreren.

Viktig dialog

Langs ruta var det mange som slo av en prat med natteravn-teamet, om både fotball og andre ting. Flere fikk seg en overrakselse da de skjønte at det var ordføreren og Norway Cup-sjefen som kom innom.

– Jeg synes det er viktig å vise at Natteravnene gjør en kjempejobb med dialog med ungdommer. Dialog er kjempeviktig, sier Tony Isaksen.

Sammen med Marianne Borgen fikk han også høre mye om nærmiljøet på Holmlia og Natteravnenes arbeid fra lokale ildsjeler. I tillegg ble det tid til en omvisning på skolen med en av Norway Cups frivillige på stedet.

Tony Isaksen og Marianne Borgen sjekker ut boforholdene på Holmlia skole.

Pizzafest

Inne på skolen traff følget også på en stor Norway Cup-delegasjon fra Falkeid, som arrangerte pizzafest for spillere, ledere og foreldre inne på skolen. Et nytt eksempel på alt som skjer rundt i byen i forbindelse med Norway Cup.

– Dette gjør meg stolt av både Norway Cup og Oslo. Turneringen skaper liv i byen, og vi skaper spennende opplevelser for barn og unge fra hele verden, sier Marianne Borgen.

I likhet med Tony Isaksen mener hun fotballen bare er en del av opplevelsen med cupen.

– Det er et fantastisk arrangement med mye idrettsglede, men det er kjempegøy å gå rundt på skoler og møte folk og se alt som skjer her også, sier hun.

Det ble flere bilder sammen med ordfører Marianne Borgen i løpet av runden på Holmlia.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tekst/Foto: Magne Enoksen