God stemning mellom Brandbu og Beijing

Det ble storseier til Brandbu mot Beijing, men i begge leire var det smil etter kampen.

Brandbu-spillerne Natnal (11) og Adrian (11) synes det var veldig morsomt å spille kampen mot laget fra Kina. Laget fra Brandbu slo Beijing New Source Football Club 12-0.

– Det var deilig med seier, sier guttene, som håper på å vinne mange kamper videre i cupen. Og neste år kommer de gjerne tilbake til Norway Cup.

Begge to har lyst til å bli profesjonelle fotballspillere når de blir store. Natnal forteller at hans forbilde er Cristiano Ronaldo.

Adrian (11, t.v.) og Natnal (11) er lagkamerater i Brandbu IF. Foto: Jon Henrik Eldholm.

Beijing-spillerne Sarah (11) og Helen (12) synes tapet mot Brandbu var surt, men de var fortsatt glade og så fram til å spille flere kamper i Norway Cup. Laget fra Kina besto av både gutter og jenter.

– Det var veldig morsomt å spille kampen mot Brandbu, selv om vi tapte. Vi har trent mye i forkant av turneringen, forteller de.

Hele laget var på åpningskonserten lørdag kveld. De synes den norske musikken var veldig kul og fengende, men altfor høy.

– Den kinesiske musikken er veldig rolig i forhold til den norske, sa Sarah.

Sarah (11, t.v.) og Helen (12) er lagkamerater på laget fra Kina. Foto: Jon Henrik Eldholm.

Vi spurte jentene om hva de synes om Norge så langt.

– Norge har mye renere luft enn Kina, og naturen her er også veldig fin. Luften i Kina er veldig forurenset, sa jentene.

Laget så fram til å spille flere kamper i Norway Cup. I tillegg hadde de planer om å dra på sightseeing i Oslo. De gledet seg til å besøke museer og se kjente monumenter.

– Dette er første gang vi er utenfor Asia, så vi gleder oss til å se og oppleve en annen kultur enn det vi har hjemme, sa jentene.

Sarah og Helen hadde ingen klare planer for fremtiden, men de ønsket å spille fotball så lenge de kunne. De håpet at en dag kunne de bli profesjonelle fotballspillere i Kina.

Tekst: Jon Henrik Eldholm og Kristoffer Dammerud Karstensen
Foto: Jon Henrik Eldholm

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com