Gleder seg til sommeren

Rigmor Andresen (94) hadde bursdag 3. juni. Hun føler seg like sprek og gleder seg til sommerens Norway Cup.

Rigmor Andresen ble medlem i Bækkelagets Sportsklub like etter frigjøringen i 1945. Hun ble tidlig et naturlig midtpunkt i arbeidsutvalget, hvor hun var sekretær i elleve år. Hun har hatt utallige forskjellige verv og gjøremål i klubbens styre og stell.

Ledet Bækkelagets Sportsklub ved Norway Cup oppstarten
Rigmor Andresen var også med på starten av Oslo Cup, hvor hun var turneringsleder i ett år. Rigmor har også hatt forskjellige verv i Norges Idrettsforbund, blant annet som styremedlem i seks år.
Ved utnevnelsen til æresmedlem i Bækkelagets Sportsklub tok Rigmor fatt på jobben som klubbens leder, den første og hittil eneste kvinnelige. Hun hadde den rollen da Norway Cup så dagens lys i 1972. Deretter har hun arbeidet i hver eneste Norway Cup, og er turneringens og alle dens deltakeres ”bestemor”.
Andresen har vært med i samtlige 44 år som turneringen har vært arrangert. De siste årene har hun vært med under tittelen «Norway Cups bestemor». Det er en honorær rolle hun fikk første gang under turneringen i 2010.

Kvinnefotballens mor og ærespriser
Rigmor Andresen kalles også for kvinnefotballens mor i Norge. Det var hun som stod hardt på at jentene skulle delta allerede i den første turneringen i 1972. Norges Fotballforbund godkjente ikke kvinnefotball før i 1976 – fire år etter at Rigmor hadde fått jentene med i Norway Cup.
Andresen forteller at hun var i ferd med å forlate et styremøte i klubbens organer siden motstanden mot kvinnefotballen var så stor på begynnelsen av 1970-tallet. Det hele endte med at åtte jentelag spilte den første utgaven av Norway Cup på Ekebergsletta. Norges Fotballforbund anerkjente ikke jente/kvinnefotballen før i 1976.

Flere gjeve priser
I 2002 mottok Rigmor Andresen UEFA-prisen fra UEFA-president, Lennart Johansson. Det er en påskjønnelse for det arbeidet som er gjort blant annet for Det Fargerike Fellesskap.
Hun fikk også St. Hallvardmedaljen i 2002. Hun ble også hedret med utmerkelsen «Årets ildsjel» på Idrettsgallaen i 2008.