Går for gull i år igjen

Kolbotn jenter 14 år spilte syverfotball og vant Norway Cup ifjor. I år drømmer de om å vinne på nytt, nå som elleverlag.

 

Mye tyder på at jentene fra Kolbotn er vel så gode i elleverfotball som de viste at de var i syverfotball i fjor, for etter gruppespillet lå Kolbotnjentene på topp i sin pulje, med ni poeng og 21-1 i målforskjell. Sekstendelsfinalen ble torsdag morgen spilt mot Ranheim IL på Ekebergsletta, og det tok ikke mange minuttene ut i første omgang før Kolbotnjentene viste at hadde et godt tak på kampen.

Allerede i det første spilleminuttet fikk Kolbotnjentene to hjørnespark på rappen som begge gikk utenfor mål, før de bare et par minutter senere fyrte av et skudd som gikk i stolpen og ut. Til tross for at Kolbotn hadde enormt trykk og full kontroll ute på banen, gikk samtlige av målsjansene utenfor Ranheims mål. Først etter tretten minutter fikk de hvitkledde Kolbotnspillerne endelig hull på byllen med en scoring på et innlegg, før de bare minuttet etterpå satte inn 2-0, og kun to minutter etter det igjen scoret dagens tredje mål på en høy lobb over motstanderens keeper.

Emma briljerte på midtbanen mot et hardtarbeidende Ranheim
Emma briljerte på midtbanen mot et hardtarbeidende Ranheim

Andre omgang ble like enveiskjørt som første. Kolbotnjentene spilte med stor selvtillit og kontroll, og slapp aldri Ranheims hardtkjempende jenter til. 4-0 og 5-0 målet kom begge på hjørnespark med tett mellomrom i starten av omgangen, før de midtveis i omgangen satte inn 6-0 målet, og kampens siste mål. Etter dette virket det som at jentene begynte å bli slitne, og Ranheim fikk et par angrep mot slutten av kampen, uten at det førte til noen farlige sjanser. Kampen ble blåst av og Kolbotn vant en solid seier i duskregnet på Ekebergsletta.

Filippa hadde mange flotte løp og innlegg fra høyrekanten
Filippa hadde mange flotte løp og innlegg fra høyrekanten

Gulljentene fra ifjor var godt fornøyde etter kampen.

          Jeg syns vi spilte bra hele kampen egentlig, men vi sleit med å få mål i starten så jeg var litt redd for at det skulle bli en sånn kamp der vi hadde alt spillet, men så er det det andre laget som klarer å score og vinne. Heldigvis så løsnet det etter scoringen, og det var gøy at vi fikk scoret flere mål. Ranheim var veldig fysiske og spilte bra, men jeg tror dessverre de ga litt opp etterhvert, forteller Filippa.

          Ja, jeg syns også at vi spilte bra. Vi fikk til det vi har øvd på og det er kult, sier Silja.

          Men vi har mye mer å gå på da, særlig på cornere, smiler Jenny.

 

I fjor gikk drømmen i oppfyllelse da de vant hele turneringen. De hadde hele tiden drømt om å vinne, men ikke helt trodd på det fordi de hadde en liten «kvartfinaleforbannelse» over seg. I år er drømmen igjen tilstede, men jentene vil ikke håpe på for mye i år heller.

          Vi må først og fremst ta en kamp av gangen. Vi drømmer om en finale, men kvartfinalen er ihvertfall et must å komme til, forteller Silja.

          Ja, vi spiller bra sammen og jobber som et lag, så vi får se hvordan det går, sier Emma.

Og en ting er i hvert fall sikkert, selv om det er skummelt å håpe på for mye, så har jentene absolutt troa på at de kan klare å vinne i år igjen, det er de gode nok til!

Gulljentene fra i fjor har beina godt plantet på jorda til tross for at selvfølgelig ønsker å gjenta suksessen fra i fjor. Fv: Emma, Silja, Jenny og Filippa
Gulljentene fra i fjor har beina godt plantet på jorda til tross for at de selvfølgelig ønsker å heise det store trofeet også i år. Fv: Emma, Silja, Jenny og Filippa

 

Tekst/foto: Lina Mellem Enoksen