«Fy faen» for et bra show

Guttene bak den store suksessen «Fy Faen», Hkeem og Temur, har gått rett til topps på mange hitlister med den populære låta, og om du lurte, så framførte duoen selvfølgelig hiten da de opptrådte på Åpningsshowet på Ekebergsletta lørdag kveld. I tillegg framførte Hkeem og Temur en nyere låt som heter «En som meg». Den havnet nok litt i skyggeav «Fy Faen», men ble godt tatt imot av de mange tusen som sto foran scenen.

Duen vet ikke helt hva framtiden bringer, og da Norwaycup.no møtte dem backstage fortalte de at de tar det litt som det faller seg, og at de jobber med nye låter framover.

De forteller også litt om hvordan «Fy Faen» kom til.

-«Sangen vår «Fy faen» kom til oss veldig spontant ved at vi bygde videre på et vers før ordet «fy faen» falt ned for himmelen for oss. Etter litt freestyling så kom plutselig sangen sitt navn frem og vi skjønte at det var det vi skulle kalle sangen vår, sier rap-duoen.

De kan blant annet takke NRK-serien «Skam» for at låta har tatt av såpass som den har gjort.

– Etter at sangen vår fikk en stor «boost» gjennom den kjente serien Skam, så fikk vi mer internasjonal oppmerksomhet, som faller oss godt i smak. Vi har selv sett på Skam og vi har jo bekjente i serien, så vi hadde nesten ikke noe valg når det gjaldt å se serien, forteller Hkeem og Temur.

– Planene fremover er at vi skal komme med noen nye sanger, og kanskje at vi blir å finne på tv-skjermen. Senere så har vi lyst til å nå ut enda mer internasjonalt og kanskje begynne å synge på engelsk, men det er noe som vi ikke tenker så mye på og tar det egentlig bare som det kommer, sier de.

De var veldig glade for å få lov til å opptre på Åpningsshowet på Norway Cup. Faktisk har duoen selv søkt om å spille på Norway Cup for noen år siden, uten at det ble noe av den gangen.

– Vi digger hele opplegget fordi arrangementet skaper et nettverk og samhold på tvers av nasjonaliteter, og Norway Cup er noe for alle mennesker uansett hva, sier Hkeem og Temur.

Tekst: Sigurd Goffèng-Bjerke
Foto: Bjørn Aslak Dallmann

TIPS OSS: ncredaksjonen@gmail.com