Fulltreffer for Bø

Tarjei Bø skjøt blink og sendte en motstander i vannet på DNB-standen onsdag.

Bø besøkte DNB-standen sammen med skiskytterkollega Tiril Eckhoff og snowboardkjører Stian Sivertzen. Skiskytterne stilte på samme lag i stafetten på minibanen, mens Sivertzen ble lagkaptein på motstanderlaget.

Stafetten gikk gjennom en kjapp spurt og en slalåmløype før den ble avsluttet med en tyrkerstraffe – ti runder rundt en kjegle og straffespark i et lite mål. Og det var jevnt lenge, men Stian Sivertzen hadde en liten ledelse ut på siste etappe. Det var før Tarjei Bø tok opp jakten.

– Det var bare å gå all inn og gi full gass, sier Bø etter løpet.

Super sisterunde

Skiskytteren er kjent for rå sisterunder, og etter å ha holdt høyt tempo rundt kjegla, satte han straffesparket sikkert. Men enkelt var det ikke, selv om Bø er vant til avgjørende skyting mot slutten av løp.

– Det var vanskelig, nesten verre enn siste skyting på en 20-kilometer, sier Bø.

tarjeibø2Seier til skiskytterlaget ble det i alle fall, og dermed kunne Bø feire sammen med Eckhoff og deres unge lagkamerater.

Premien var å skyte en motstander ned i den iskalde vanntanken på DNB-standen. Det måtte mange treff til, men til slutt satt skuddet. Motstanderen som tok en for laget, fikk seg et kaldt bad. Og Tarjei Bø kostet på seg et glis.

– Det var en artig konkurranse. Jeg likte konseptet, spesielt å skyte ham ned i bøtta, smiler Bø.

Bronse i Norway Cup

Skiskytteren er da heller ingen nybegynner med fotballen. Han spilte fotball aktivt til han var 16 år og rakk også å være med i Norway Cup en gang.

– Jeg spilte for hjemklubben min Veten, og vi ble nummer tre, sier Bø.

Han husker også godt alle opplevelsene ved å gå rundt på Ekebergsletta mellom kampene og prøve aktivitetene på sletta. Dermed var det ekstra hyggelig å være tilbake i dag, både på stand og på banen under kjendiskampen.

– Det var veldig fint å være her. Jeg har hatt lyst til å være med på MOT-kampen lenge, så jeg er glad jeg fikk muligheten i år, sier han.

tarjeibø3
Tiril Eckhoff og Tarjei Bø vant stafetten på DNB-standen sammen med tre unge medhjelpere.

Tekst og foto: Magne Mellem Enoksen