Fra Norway Cup til Mourinho

Deltagelse på Norway Cup kan ta deg til uante høyder. For Mohammad Dajani førte det til en studier innenfor sport og sist men ikke minst Josè Mourinho som foreleser! Det hele startet i 2005 da han kom til Norway Cup som spiller up fra Palestina, Jerusalem, som en av de mange lagene og spillerne som Fuad Timraz har organisert.

Mohammad sier: «For meg var Norway cup en spesiell opplevelse hvor jeg på mange områder lærte noe hver dag under oppholdet på Norway Cup. Alt fra spillerkultur til renslighet og ryddighet i gatene. Jeg dro tilbake til Palestina med MANGE inntrykk.

«Etter en fotballskade jeg fikk noen år senere måtte jeg legge fotballkarrieren på hylla, noe som ikke var lett. For en ung gutt som elsket fotball og som brukte store deler av tiden sin på denne idretten måtte det finnes en løsning. Siden jeg ikke kunne spille selv, valgte jeg å trene små barn, noe som ga meg glede. Samtidig fikk jeg være nær det jeg elsket mest, nemlig fotball.»

Mohammad kom tilbake Norway Cup i 2014. Denne gangen som trener for små barn som skulle få oppleve det samme som han hadde opplevd i 2005.

Under oppholdet på Norway Cup så Mohammad hvor mye fotball faktisk betydde for han og hvilken god spiller og trenerkultur vi har i Norge. Han bestemte seg derfor for å søke masterutdanning i Norge – hvor han endte opp med å studere Master i Exercise Physiology på NTNU i Trondheim.

Mohammad krediterer cupdeltagelse, fotballskade og studier for at han nå er kommet inn på master ved universitetet i Lisboa. Her er en av foreleserne hans ingen ringere enn trener for Manchester United – Jose Mourinho!

Mohammad legger til: «Alt har en begynnelse for å lykkes eller nå sine mål, for meg var Norway Cup en begynnelse. Og jeg håper at andre barn og trenere kan dra nytte av dette på lik linje som det jeg gjorde.»