FotballFitness

I dag lanserte Norges fotballforbund (NFF)en mosjonsfotballaktivitet som de har valgt å kalle FotballFitness. Den nye sporten skal være et fotballrelatert aktivitetstilbud for alle kvinner og menn, som er både morsomt, sunt og sosialt. Deltakerne trenger ikke å ha spilt fotball før, de behøver ingen trener, og de kan delta så ofte eller sjeldent de ønsker. Selve konseptet FotballFitness er hentet fra fotballforbundet i Danmark, hvor de har fem personer som jobber med FotballFitness på fulltid.

NFF ønsker at norske fotballklubber skal ta i bruk tilbudet, slik at det sprer seg. NFF søker altså mennesker som har falt litt utenfor idretter, til å bli med på konseptet som er sosialt og morsomt.

Mosjonstreningen starter med oppvarming med strikk, og senere i programmet går de over til balanse- eller styrkeøvelser med ball. Det kan for eksempel være å stå på et bein og kaste ballen til hverandre. Økten avsluttes med å spille fem-mot-fem-fotball. Det er ikke meningen legge press på konkurranse i FotballFitness, det legges heller vekt på trim og det sosiale.

DSC_0004DSC_0002DSC_0001DSC_0018DSC_0016DSC_0012DSC_0008 DSC_0010

Tekst & foto: Sigurd Goffèng-Bjerke