Først scoret han drømmemålet – så skrek han ut i smerter

Los Angeles Premier FCs guttelag i A17-klassen lå under 1-0 mot Lyn i sin aller første kamp i Norway Cup noensinne. Men så mottok Omar Ramirez (17) ballen like over midtbanen. Han skar inn et par, velvalgte touch, la ballen til rette på rundt 18 meter og dunket til. Ballen fløy i en nydelig bue, over keeper og i nettet. 1-1 og full jubel fra lagkameratene.

Like etter lå Omar på gresset og hylte av smerte. Han ble båret ut og fikk behandling i førstehjelpsteltet. Det bar rett til røntgen, hvor det ble konstatert at det ikke var brudd, men at overtråkket hadde sørget for strekte leddbånd i ankelen.

– Jeg er ute i minst to måneder. Utrolig kjipt, sier uheldige Omar til Norwaycup.no.

Han står på sidelinjen med krykker og følger lagkameratene som kjemper om sin første seier i cupen, mot Kringlebotn. Kampen mot Lyn endte til slutt 2-2. LA Premier ledet 1-0 til pause, og den andre omgangen ble veldig spennende. Kampen bølget litt fram og tilbake, men amerikanerne hadde et ørlite overtak.

Omar og noen av lagkameratene i LA Premier følger spent med på sidelinjen. Foto: Carina Alice Bredesen

Men så kom Kringlebotn til en kjempesjanse, som ble reddet. Returen satt dog klistret i nettet. Og det endte 1-1.

– Det er vår andre uavgjort, og jeg syns vi hadde fortjent å vinne. Vi har fortsatt et håp, og mål, om å gå videre til A-sluttspillet, sier Omar.

Han er lagets eneste rene spiss, og er vant til å banke inn mål.

– Vi har andre som scorer mål også, men det er klart det er kjipt å stå og se på, og ikke kunne bidra ute på banen, sier han.

Los Angeles Premier FC hører hjemme bydelen Pasadena i LA, og spillerne på laget kommer fra hele byen. Noen bruker flere timer på å komme seg til og fra trening.

– Vi har spilt sammen i tre år. Målet er etter hvert å spille college-fotball, og å prøve å bli profesjonell spiller, sier Omar.

Det var en tøff kamp, som endte 1-1. Foto: Iben Carnhed

I USA spiller man klubbfotball fram til U19, før man må gå over til college-fotball eller en profesjonell liga. Omar har en ambisjon om å komme med på et lag i den mexicanske toppligaen.

– Det hadde vært veldig kult, sier han.

Selv om fotball er nummer én er amerikanerne klare på at de skal få med seg så mye de kan på turen til Norge og Norway Cup. De har vært på sightseeing i Oslo sentrum, besøkt slottet og skal på Fram-museet og se på Vikingskipene.

– Akkurat nå føles det tungt at jeg ikke kan spille, men det er fortsatt en stor opplevelse å komme hit, og det er gøy å oppleve noe helt nytt, sier Omar.

Foto: Nora Julianne Soot

Tekst/foto: Carina Alice Bredesen
Foto: Iben Carnhed og Nora Julianne Soot

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com