«For meg som trener var dette en av de flotteste opplevelser noensinne»

«Askim FK Gutter 2007 (Boys 12) er et lag bestående av barn med opprinnelse fra mange land. Av en spillerstall på 14 barn, snakker vi om 12 nasjoner som er representert! Det er både ressurssterke familier og ressurssvake familier involvert. Alle barna er meget flinke til å møte på trening og kamper, da jeg sender sms foran hver trening og kamp til alle foreldrene. Nivået på laget er litt under middels, men guttene elsker fotball!

 

I 2018 deltok laget i Ål Cup i Hallingdal, der alle spillerne fikk ha med søsken og foreldre, helt gratis! Ved hjelp av lokale sponsorer, egeninnsats i form av kakelotterier og støtte fra Bufdir ble det samlet inn 80000,- kroner. Vi hadde egen buss og vi bodde i Hallingdal Feriepark (5-stjerners), der vi hadde fine hytter, klatrepark, BMX-bane, besøksgård og elva som rant rett forbi hyttene våre.

 

I 2019 tenkte jeg som trener at «nå må vi delta i Norway Cup!». Jeg kontaktet da Toril Kristoffersen for å skaffe meg informasjon og jeg sjekket at vi hadde nok spillere. Vi har som nevnt spillere med barn der foreldrene er av utenlandsk opprinnelse, så det er naturlig at mange reiser bort mesteparten av sommerferien. Derfor fikk jeg med tre barn fra 2008-årgangen i AFK, deriblant ei jente. I tillegg meldte jeg på laget i 7-er, slik at vi hadde nok spillere, selv om det skulle oppstå skader eller annet. Jeg ble enig med Toril Kristoffersen at vi skulle «ta den helt ut», og bo på skole, oppleve «sletta», Oslo og «hele pakka». Jeg skaffet da lokale sponsorer, slik at vi hadde til A-kortet for alle barna. Norway Cup («Bufdirpott») ga støtte til 6 A-kort. 

 

Vi reiste fra Askim med egen buss, og med på laget var det 12 spillere og 3 lagledere, deriblant 2 ungdommer på 15 år (brødre til to av spillerne). Vi var så heldige at vi fikk bo på Lambertseter vgs, der vi hadde tilgang til T-bane og buss. Vi var utrolig heldige. Åpningsdagen gikk med til Parade og Åpningsshow, der én av spillerne (Thor Andrés Reimundo Garseg), fremførte spillernes ÉD. Vi hadde totalt 5 kamper, der alle kampene ble spilt på sletta, fordelt over tre dager. Vi hadde fem fine og jevne kamper. Tirsdag 30.07 ble vi kontaktet av Norway Cup Sosiale Medier, og de var med laget vårt fra vi stod opp, via frokost, tannpuss, spillermøte, reise til sletta og under selve kampen. Det ble laget en flott film om oss, som ble lagt ut på Facebook. Det var gøy.

 

Av sosiale aktiviteter kan vi nevnte kortspill og diverse andre spill på Lambertseter vgs, vi var i Frognerbadet og Vigelandsparken mandag 29.07., vi var i Oslo sentrum, ved Stortinget, Karl Johan, Rådhuset, Nobels Fredssenter og Bygdøymuseene onsdag 31.07 og vi var på kino den siste kvelden torsdag 01.08. Det må også nevnes at selve sletta var en artig opplevelse, der ungene noen ganger fritt fikk lov å gå rundt og kose seg. Det var jo enkelt å komme tilbake til Lambertseter vgs via buss fra Sportsplassen eller ta T-banen fra Brattlikollen. Begge gikk jo til Karlsrud, som lå rett ved skolen. Vi ble hentet av en buss fredag 02.08., og så var det hjem til Askim.

 

For meg som trener var dette en av de flotteste opplevelser noensinne, selv om jeg har opplevd mye i livet. For barna var dette for det første for noen, den eneste ferien dette året, og for det andre, denne uken bidro til et sterkt samhold og fellesskap. Det er ikke vanlig at lag fra Indre Østfold reiser inn og bor i Oslo under Norway Cup, men jeg anbefaler alle å prøve. Takk til Norway Cup!»