Flint Fotball satser på Norway Cup i 2021!

Flint Fotball i Tønsberg ble stiftet 28. april 1917 og tilhører Vestfold Fotballkrets. Flint er den største fotballklubben i Vestfold og Telemark med rundt 1000 aktive utøvere. Klubben har tradisjon for å stille med lag i Norway Cup, men for 2021 blir oppslutningen rekordhøy.

«Etter et år med få turneringer og kamper er det viktig å ha noe å se frem til. Det er mye mer enn bare spillet på banen. Det handler om samhold, stolthet og glede, som også er Flint sine verdier, og sjelden har disse vært viktigere enn akkurat nå», mener klubbens to daglige ledere, Mona Habbestad og Nina Tapio.

Flint har tradisjon å sende G12 og J12 på Norway Cup. Denne årgangen får økonomisk støtte fra klubben for å delta.

Flint Fotball G12 og J12 (født 2007) på Norway Cup i 2019

«Dette har på mange måter vært en kombinert markering av at tiden i barnefotballen snart er over, og en kick-off for ungdomsfotballen som står for døren. For lag i ungdomsfotballen derimot har valget ofte falt på utenlandske cuper», sier Mona.

Klubben begynte å diskutere tidlig hvor realistisk deltagelse på utenlandske cuper vil være for inneværende år, og i februar besluttet fotballstyret at Flint ikke ville sende lag utenlands i 2021. Norway Cup seilet fort opp som en naturlig anbefaling som har fått stor oppslutning.

«Vi kom tidlig i dialog med Norway Cup og ble svært betrygget over tiltaket om å la cupen være en ren norsk turnering i år. Vi føler oss trygge på at turneringsledelsen vil jobbe frem gode rammer for gjennomføring, og at det for oss som klubb er risikofritt å melde på lag siden avgifter blir refundert ved en eventuell avlysning på grunn av Covid-19», sier Mona.

Flint Fotball på Ekebergsletta i 2018

De har fått mange positive tilbakemeldinger fra både trenere, spillere og foreldre på denne beslutningen, og slik smitteutviklingen er akkurat nå, så tror Flints daglige ledere at sensommeren fort kan være tidligste mulighet for fotballturnering i år.

«Norway Cup vil bli et flott kick-off for våre lag fra 12 år og oppover. Vi har forventning om at arrangementet både vil gi gode sportslige utfordringer og være en samlende opplevelse for spillerne», sier Nina og fortsetter.

«Vi håper å få samlet alle våre spillere for overnatting på samme skole. Vi vet jo at det sosiale er vel så viktig som det sportslige på slike cuper, og tror at det vil styrke samholdet både i lag og klubb».

Nærhet til cupen tror Mona og Nina også gir en ekstra trygghet for foreldre i disse tider.

«Det er bare 10 mil mellom Oslo og Tønsberg. Det betyr at spillere som ikke ønsker overnatting likevel har mulighet til å ta del i turneringen og det er kort vei hjem om noe skulle inntreffe».

Så langt har Flint Fotball meldt på 7 lag, men er i ferd med å melde på rundt 12 lag til.

«Det hadde vært stas å kunne hente hjem ny pokal fra Norway Cup», smiler Mona.

Flint Fotball vinnere av klasse D i Norway Cup 1985

Flint Fotball har to Norway Cup pokaler i samlingen fra henholdsvis 1985 og 1987. De daglige lederne er likevel enige om at gode opplevelser er det viktigste.

«Bare det å kunne samles til fotballfest igjen vil være en seier for oss alle. Vi krysser fingrene for at alt klaffer sånn at våre unge utøvere igjen kan få oppleve magien på Ekebergsletta».