E-sport-finaler: – Hadde vært veldig kult å leve av det

Torsdag var det finaler i E-sport på Hovedscenen på Norway Cup. Overwatch, Rocket League og Fifa 17 var spillene det skulle konkurreres i. Det hele startet med at to lag, BX3 og The Gatekeepers, skulle konkurrere mot hverandre i Overwatch.

The Gatekeepers består av Herge (24), Ruben (26), Even (24), Fredrik (21), Timon (22) og Atle (21). De har nettopp spilt mot rivallaget, BX3, og det var jevnt gjennom hele kampen, men Gatekeepers stakk av med seieren til slutt.

–  Det føles utrolig deilig å ha vunnet over BX3. De har vært lenge antydet som en av de beste i Norge, så det var deilig med seier. Det var også veldig kult å spille foran mange folk på en scene, sier Ruben.

Gutta på Gatekeepers er også veldig enige om at E-sport kommer til å vokse ekstremt mye de neste årene, og at en gang i fremtiden, så kommer det til å bli en av de største konkurranseidrettene i verden.

– Akkurat nå er det mest som en hobby, men det hadde vært veldig kult å kunne leve av det. Vi er helt sikre på at E-sport kommer til å bli megastort i Norge.

Vi var også litt nysgjerrige på hva disse gutta gjorde på fritiden, og de forteller at nesten alle har jobb ved siden av spillingen.

– Mange av oss startet jo å spille fra en veldig ung alder. Jeg tror jeg nesten har holdt på med gaming siden jeg var fem år, og det har de andre her også gjort. Man ser jo at den nyeste generasjonen har utrolig mange unge gamers, så i løpet av ti år, er E-sport gigantisk i Norge. Det er jeg helt sikker på, sier Fredrik.

Det seirende laget, The Gatekeepers               Foto: Fabian Stratenschulte

Vi snakker også med det andre laget, BX3. De forteller at i det siste har Gatekeepers har trent veldig hardt for denne turneringen, så det var fortjent.

– Gatekeepers er litt rivaler, men vi er også veldig gode venner så det er ikke et veldig surt tap akkurat. De har trent hardt i det siste, og vi i BX3 har ikke fått så mye tid denne sommerferien til å trene sammen. Men vi kommer tilbake neste år, enda sterkere, og da skal vi stikke av med seieren, sier Mikkel fra BX3.

De forteller også at de er enige om at E-sport kommer til å bare vokse mer og mer de neste par årene.

– Man ser jo at veldig mange unge er klistret fast i skjermen fra en ung alder, så når de er tenåringer kan det være at mange av de er på internasjonalt nivå. Vi er jo omtalt som det beste laget i Norge, så vi får ofte mye skryt og oppmerksomhet blant andre gamers i utlandet, så det er veldig kult, sier Ripper fra BX3.

Zappy, medlem av BX3                                             Foto: Fabian Stratenschulte

Tekst: Jon Henrik Eldholom og Kristoffer Karstensen
Foto: Fabian Stratenschulte

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com