Fikk «kalddusj» av LSK-stjernene

Det var de unge mot de gamle. To lag som kjempet om heder og ære – men også for å holde seg tørrskodde skulle de vise seg.

Fire av Lillestrøms A-lagsspillere tok turen til Ekebergsletta mandag. De gjestet DnB-standen, og først på programmet sto en hinderløype. «De unge» var Marius Lundemo og Simen Kind Mikalsen, mens «de gamle» besto av Lillestrøm-veteranen Frode Kippe sammen med lynvingen Erling Knudtzon, samt LSK-trener Runar Kristinsson. Begge lagene fikk så plukke ut flere medspillere fra de mange tilskuerne som hadde samlet seg rundt 3v3-banen på DnB-standen.

Emil Sebastian fikk ta bilde med spiller fra favorittlaget sitt Lillestrøm. Bak f.v. Marius Lundemo, Simen Kind Mikalsen, Erling Knudzon, Frode Kippe og trener Runar Kristinsson.
Emil Sebastian fikk ta bilde med spiller fra favorittlaget sitt Lillestrøm. Bak f.v. Marius Lundemo, Simen Kind Mikalsen, Erling Knudzon, Frode Kippe og trener Runar Kristinsson.

Idet lagene var fulltallige gikk startskuddet. Først måtte de hoppe over en hekk, så trippe lynkjapt gjennom en stige som lå på bakken, løpe slalåm gjennom kjegler, for så å snurre ti ganger rundt en påle. Og mens de var skikkelig svimle: Score på to småmål som sto plassert i hvert sitt hjørne av det store målet.

Emil Sebastian fra Ull/Kisa ble plukket ut til å være på «det unge laget». Da Lillestrøm-spiller Simen Kind Mikalsen så klubb-emblemet på genseren til Emil Sebastian, var det ingen tvil.
– Jeg måtte jo plukke ut noen Ull/Kisa-gutter. Jeg har spilt Norway Cup mange år med Ull/Kisa selv da jeg var yngre, og har mange gode minner fra det, sier Mikalsen til norwaycup.no.

Emil Sebastian fra Ull/Kisa suste gjennom hinderløypa.
Emil Sebastian fra Ull/Kisa suste gjennom hinderløypa.

Og det gikk riktig så bra for Emil Sebastian og Mikalsen på «det unge laget». De vant hinderløypestafetten mot Kippe og Knudtzon & Co.
– Det var veldig gøy, smiler Emil Sebastian. Og den unge LSK-supporteren, som er med på Norway Cup for første gang med Ull/Kisa i år.

Så var det dette med å holde seg tørrskodd, da. På DnB-standen er det også en shoot-out-bane. Det var der vinnerlaget skulle få sin premie.

– Jeg tar en for laget, slo rask Jonathan (10) fast. Han er også med på Norway Cup for første gang, og spiller for Hakadal – og er en skikkelig tøffing. Uten å tenke seg om satt han seg på stolen over det iskalde bassenget på shoot-out-banen. Og Simen Kind Mikalsen var førstemann ut fra vinnerlaget til å prøve å treffe punktene på veggen som gjør at stolen tipper og vipper den som sitter på den rett i vannet.

Klar, ferdig, skyt!
Klar, ferdig, skyt!

Og LSK-spilleren traff på første forsøk. Plask!

– Det var litt blandede følelser å treffe blink, ler Lundemo og legger til:

– Men det er ganske varmt her, så det var nok greit å få kjøle se ned litt, he-he.

– Det var ikke såå veldig kaldt, ler Jonathan mens han rister av seg vannet. Han hadde allerede spilt en kamp med laget sitt tidligere mandag – og scoret to mål.

– Det er gøy å spille fotball! Og dette var også gøy, sier Hakadal-gutten.

F.v. Simen Kind Mikalsen, Jonathan og Marius Lundemo.
F.v. Simen Kind Mikalsen, Jonathan og Marius Lundemo.

Og mens spillerne traff på sine skudd og sendte den ene etter den andre nedi vannet, gikk det ikke like lett for LSK-trener Runar Kristinsson. Han bommet på sine to forsøk, og Stina fra Skjolder, var fortsatt tørr. Men så ropte en av tilskuerne:

– Kan jeg få skyte på søstera mi?

Ønsket ble innvilget – men søstera bommet. Det var likevel ikke over, Elen var så fast bestemt på at tvillingsøsteren skulle i vannet og løp bort til veggen og presset på blinken. Plask!
– Da må jeg og få lov til å skyte! ropte en klissvåt Stina. Og etter litt heiing fra tilskuerne inntok Elen den skumle stolen. Stina traff og etterpå fikk begge søstrene hvert sitt håndkle for å tørke seg.
– Dette var veldig gøy, ler jentene. De heier imidlertid ikke på Lillestrøm. Vestlands-søstrenes favorittlag i Norge er nemlig Haugesund.
Tvillingsøstrene Elen og Stina sørget for at de begge havnet i vannet.
Tvillingsøstrene Elen og Stina sørget for at de begge havnet i vannet. T.v. Lagvenninnen Cassandra.