Erna Solberg gjestet Ekebergsletta

Kl 11.00 onsdag ankom statsminister Erna Solberg, Ekebergsletta og Norway Cup.

Ifølge av generalsekretær Tony Isaksen, assisterende generalsekretær i FN Thomas Gass, styreleder i Norway Cup Paal Karstensen og landslagsspiller Ingrid Marie Spord fikk hun en omvisning i skolegården på Ekeberg skole.

Rigmor Andresen og statsminister Erna Solberg

Det ble et hyggelig møte mellom statsministeren og Norway Cup-bestemor Rigmor Andersen. Rigmor satt som styreleder da Norway Cup ble startet opp og var en forkjemper for å få med flere jenter i idretten. Statsminister Erna Solberg sier hun ser en fantastisk utvikling med jenter i idrett, da spesielt i fotball.

– Vi ønsker enda flere jenter i lederverv og lederroller, fortsetter hun.

Turen gikk videre innom Rydde- og sykkelavdelingen hvor de frivillige under Norway Cup jobber skift. Her fikk barna hilse på statsministeren, som tok seg god tid til selfies med de frivillige.

– Vi er veldig gode på frivillig arbeid i Norden, og spesielt i Norge, sier Erna Solberg.

Statsministerfølget entret så finalebanen der årets kjendiskamp skulle spilles kl 12.00. Her innledet hun Kjendiskampen sammen med Tony Isaksen og Ole Robert Reitan med fokus på FNs bærekraftsmål.

– Vi vil sørge for at verden fremover skal gi fantastiske og nye muligheter for barn som vokser opp, forteller Erna Solberg.

Videre forteller hun at Norway Cup setter fokus på bærekraftsmålene ved at bærekraftsballen brukes i alle fotballkamper under turneringen.

Ole Robert Reitan forteller at han er veldig stolt av å være generalsponsor for Norway Cup og ser frem til å arbeide med bærekraftsmålene videre.

Statsministeren skulle selv være lagleder for Team Global Goals under kjendiskampen og så frem til oppgaven.

– Jeg håper selvfølgelig målene kommer for Team Global Goals, smiler hun.

 

Tekst: Helene Thomsgård
Foto: Helene Thomsgård og Lilly Christin Persson

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com