En hyllest til hele Norway Cups bestemor – Rigmor Andresen

I anledning kvinnedagen 8. mars ønsker Norway Cup å hylle kvinnen som ene og alene har æren for at jentene fikk muligheten til å delta på den første turneringen i 1972, fire år før Norges Fotballforbund godkjente kvinnefotballen – Bækkelagets Sportsklubs første kvinnelige styreleder, Rigmor Andresen.
I uke 31 arrangeres Norway Cup for 47’ende gang og det er en enorm utvikling som har skjedd på disse årene. Norway Cup ser kontinuerlig etter muligheter for å være en arena som er miljøbevisst, inkluderende, attraktiv og likestilt.
Men, allerede under stiftelsen har likestilling vært et sentralt tema som har satt sine preg i kvinnefotballen i Norge. Rigmor Andresen – også kalt Norway Cup sin bestemor forteller at;

Jeg var i ferd med å forlate et styremøte i klubbens organer da resten av styret ikke ønsket å ha med jenter. Da de spurte hvor jeg skulle, sa jeg bare: «Vel, dere mener jo at det ikke er nødvendig med jenter».
Dette endte med at åtte jentelag spilte den første utgaven av Norway Cup på Ekebergsletta i 1972.

Den enorme drivkraften og engasjementet Rigmor har lagt ned for å fremme kvinnefotballen i Norge, er verdier som Norway Cup skal bære videre.
Vi ønsker og jobber kontinuerlig med at flere jentelag fra flere verdensdeler skal få muligheten til å delta på Norway Cup.

Gratulerer med dagen til alle jenter og kvinner der ute.