E-sport klar for Ekebergsletta

E-sport-spill blir nå en del av Norway Cup og deltagere kan, i tillegg til å kjempe på fotballbanen, teste gaming på Ekebergesletta under årets turnering.

Norway Cup har inngått en avtale med Gamer.no, Norges største spillside og arrangør av Telenorligaen. De har med seg spillene Overwatch, FIFA 17 og Rocket League til Ekebergsletta og ønsker at flest mulig skal få teste dem.

Det åpner tirsdag 12.00, og holder åpent fram til 17.00. Om det fortsatt er stor pågang rundt 17.00, vil de vurderer å holde åpent lenger. Onsdag gjelder samme tidspunkt. Torsdag blir det finaler på Hovedscenen fra klokka 12.00, der vil man også kunne se noen av Norges beste gamere i aksjon.

Alle vil kunne teste gaming i Ekeberg Flerbrukshall (ved Ekeberg Skole). Her kan de som vil få prøve tre forskjellige spill: Overwatch, Rocket League og FIFA. Hvem som helst kan stille seg i kø, men de som er deltakere på Norway Cup vil få en litt raskere kø, slik at det rekker å teste før de skal spille neste kamp. Fire lag vil også bli trukket som skal få lov å møte hverandre på scenen før finalene.

I tillegg er det en førturnering på gang på gamer.no. De som ønsker det kan melde seg på her:

Overwatch: https://www.gamer.no/turneringer/norway-cup-2017-overwatch/4070/ 

Rocket League: https://www.gamer.no/turneringer/norway-cup-2017-rocket-league/4065/

– Norway Cup er mere enn bare fotball og vi ønsker å gi våre deltagere mange ulike aktiviteter under Norway Cup. Vi tror dette vil bli et morsomt tillegg til det som skjer på sletta og et underholdende tilbud til både de som spiller selv og publikum, sier Generalsekretær i Norway Cup, Tony Isaksen.

Han fortsetter:

– Vi ser frem til å samarbeide med E-sport. Dette er en unik mulighet for oss til å nå ut til enda flere, knytte bånd mellom idretts Norge – og gamermiljøet og bringe positive og sunne idrettsverdier til gaming miljøet.

E-sport er en svært populær fritidsaktivitet for unge. Det er sosialt, samtidig som de lærer seg konsentrasjon og taktikk.

– Vi gleder oss masse til å være en del av Norway Cup. Det er fantastisk å kunne samarbeide med dem om å gi unge muligheten til å prøve, bli kjent med og forstå e-sport, sier Erling Rostvåg, Liga- og turneringsansvarlig i Gamer.no.

Salgssjef i TU Media AS, Claes Halvorsen, gleder seg også til dette og legger ikke skjul på at dette er en unik mulighet for å nå ut til idretts Norge:

– Norway Cup har en unik kompetanse og kontakt med sportsmiljøet. På Norway Cup deltar både de unge og familiene, og sammen kan vi øke forståelsen for e-sport, bygge gode holdninger og nå ut til mange flere.

Overwatch

Overwatch er et relativt nytt og svært populært konkurransespill blant unge. Dette vil i hovedsak rettes mot eldre deltagere.

FIFA 17

Fotballspillet har i flere år vært det mest solgte og spilte spillet i Norge.

Rocket League

Rocket League er et ballspill med bil som har blitt utrolig godt mottatt siden det ble lansert. I Norge har det blitt bygd opp et stort og positivt miljø rundt spillet.

Tekst: Norwaycup.no-redaksjonen
Foto: Helene Thomsgård

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com