Dommere

Velkommen som dommer eller observatør under Norway Cup 

For å gennomføre verdens største fotballturnering for barn og unge trenger vi ca. 430 dommere og 70 observatører. Programmet er stort sett å dømme 3 – 5 kamper pr. dag, enten som dommer eller assistentdommer (AD). Observatørene har som regel samme antall oppdrag. For at vi skal ha riktig dommer til hver kamp grupperer vi dommerne helt tilsvarende det som blir gjort i krets og forbund. Vi rangerer etter hvilken divisjon eller hvilket nivå hver enkelt dømmer.

Alle kamper er like viktige, og det blir derfor mange interessante oppdrag også for dommerne som er med for første gang. Til 11’er fotball benytter vi autoriserte kretsdommere. Rekrutteringsdommere og klubbdommere vil i hovedsak bli satt opp i 7’er fotball. Selv om vi gjør denne rangeringen, konkurrerer hver dommergruppe om å få dømme sluttspillkamper og finaler innen de klasser de har dømt i.

Slik bor dommerne og observatørene i Norway Cup
Dommerne og observatørene bor på skole i nærheten av Ekebergsletta. På skolen er det innkvartering i klasserom. Det utleveres seng med madrass til alle, og bespisning foregår på skolen. Dommere og observatører med matallergi må melde inn dette til kontoret på nc@bsknc.no eller telefon 22 66 02 00.

Alt du trenger å ta med deg er dommerutstyr, det du trenger av vanlige klær, sovepose eller lignende og toalettsaker. Det er oppbevaringsbokser på skolen der verdisaker kan låses inn slik at dette ikke ligger tilgjengelig på klasserommene eller ute på baneområdene. Dommere og observatører har tilbud om rabatterte priser på hotellovernatting. Det gis NOK 1.000 i avslag på gjeldende priser hos Norway Cups hoteller. For bestilling av hotellrom kontakt kontoret på nc@bsknc.no eller telefon 22 660200.

Du får mange nye, gode venner i Norway Cup
Norway Cup er en god anledning til å skaffe seg nye venner. Det er med dommere og observatører i fra alle fotballkretsene i landet. I tillegg er det med dommere og observatører i fra mange andre land. Nettverket blir utvidet og du kan få mange gode relasjoner både fotballmessig og privat. Dommerne får en faglig utvikling i og med at observatørene veileder og følger opp. I tillegg er det fint sosialt den uken turneringen pågår.

Dette får du igjen for å dømme eller observere i Norway Cup
Norway Cup gir deg anledning til å utvikle deg som dommer og observatør. Du får mange interessante oppdrag. Kampene i Norway Cup byr på mange utfordringer som du ikke opplever så ofte. Det er med utenlandske lag fra flere kontinenter som gjør at det blir sportslige utfordringer. Du vil ha det gøy både på og utenfor fotballbanen. Totalt bidrar det til en meget spennende uke. Du blir ikke rik av å dømme eller observere i Norway Cup, men det betales et hyggelig honorar for hvert oppdrag.
Vi inviterer dommere og observatører til et hyggelig opphold i Oslo. Hvis du er under 18 år må du sammen med påmeldingen sende oss en bekreftelse fra dine foreldre/foresatte på at du kan delta. Dommere og observatører med spesielle sykdommer, allergier eller som har andre behov bes melde dette inn i forkant. Du må være aktiv dommer eller observatør i krets/forbund denne sesongen for å bli tatt ut.

Har du behov for ytterligere informasjon, kontakt sekretariatet for Norway Cup på mail nc@bsknc.no eller telefon 22 66 02 00.

Dommeravdelingen har en egen nettside hvor det legges ut en del nyttig info for dommere og veiledere, nettsiden finner du her www.ncdommer.org

Påmelding dommere

Finaledommere

Årets dommer