Dombås IL møtte palestinsk motstand

Det var duket for toppoppgjør i klasse V (J14) mellom Dombås IL og PACES GIRLS. Begge lagene kjempet om å få førsteplassen i gruppen sånn at de får best mulig utgangspunkt før sluttspillet.

Etter at begge lagene hadde varmet opp så var det klart for kamp. Like etter at dommeren blåste i gang kampen så scoret PACES GIRLS nesten med en gang. Og de doblet like så gjerne ledelsen noen minutter senere. Like etter kom det en kopi av 0-2-scoringen for laget fra Palestina. Laget som kommer langveisfra ga seg ikke, og satte inn ballen til 0-4. Og før Dombås rakk å få igjen pusten, så sto det 0-5. Dombås var nære scoring, men scoringene uteble. Dombås ble stående uten scoring i første omgang.

Andre omgang åpnet vel så rolig. Begge lagene presset på for scoring, og Dombås forsvarte seg bra. Dombås ville absolutt ikke slippe inn flere mål. Både keeper og forsvar for Dombås var veldig gode i denne perioden av kampen. Minutter senere så løsnet det for PACES GIRLS i denne andre omgangen. Laget fra Palestina gikk da opp til en 0-6-ledelse. Det ble ikke flere mål i denne kampen, og PACES GIRLS vant kampen 0-6.

Etter en bra spilt kamp av begge lag så fikk vi snakket med noen av spillerne fra Dombås IL, og det her var det de hadde å si:

– Det var veldig gøy og spennende å spille mot laget fra Palestina. Det var også litt vanskelig, fordi de spiller mye mer annerledes enn oss, de spilte mye korte presise pasninger. Vi derimot pleier å slå langpasninger i stedet. I tillegg til småspillet deres så var de veldig raske og kjappe i føttene. De var litt bedre enn oss i dag, og de var nesten litt for gode.

Dombås-jentene depper ikke etter tapet mot PACES GIRLS, og de ser fram til å spille A-sluttspillet.

– Når vi kom til Norway Cup så trodde vi aldri at vi skulle komme så langt. Vi trodde ikke vi skulle vinne en eneste kamp en gang, men nå har vi spilt fire kamper og vunnet tre av dem. Så vi er veldig fornøyde med det vi har gjort, sier jentene.

Det var også en ny opplevelse å spille mot jenter som ikke snakker samme språk som dem selv.

– Vi skjønte noe av det de sa på banen fordi de sa en del engelske ord også, som «sorry» og «shoot». Selvom dette utenlandske laget var et veldig bra lag, så vil vi gjerne spille mot et utenlandsk lag igjen senere, sa jentene fra Dombås.

 

Tekst: Sigurd Goffèng-Bjerke
Foto: Bjørn Aslak Dallmann

Tips oss: ncredaksjonen@gmail.com