Dette spiser Sander Berge før kamp

Sponsor innlegg

Thon Hotels er stolt sponsor av det norske landslaget og fotballspillerne bor på Thon-hoteller når de spiller kamp i Norge. Vi tok en prat med Sander Berge om hva han spiser til frokost før kamp, hvordan han trener og hvilket yrke han ville valgt dersom han ikke var proffspiller.

Tekst: Thon Hotels
Foto: NFF

Sander Berge (19) spiller for den belgiske klubben KRC Genk og fikk plass på det norske landslaget i år. Han forteller at det viktigste er å ha det mest mulig gøy med fotball slik at man gleder seg til både trening og kamp.

Hva spiser du til frokost før en kamp?
– På kampdag spiser jeg egg og bacon eller en omelett med noe brød til. Ofte gjerne en smoothie og yoghurt i tillegg.

Hva er dine favorittøvelser når det gjelder trening?
– På trening er jeg spesielt glad i øvelser som handler om å holde ballen i laget på små og store flater som i for eksempel firkant, mindre/større possesion-øvelser og avslutte med et five-a-side spill.

Har du et godt råd til unge som drømmer om å bli profesjonelle fotballspillere?

– Mitt råd er å ha det mest mulig gøy med fotballen og kose seg når man drar på løkka for å spille med bestekompisene sine. Det viktigste er at man gleder seg til hver trening og kamp!

Hvor mye trening blir det i uka på deg? 

– Det varierer veldig fra uke til uke. Her i Belgia er det et veldig tett kampprogram som gjør at vi får ikke trent så mye mellom kampene. Det er stort sett én felles økt hver dag utenom kampdager med 30-40 minutter i styrkerom som forberedelse og aktivering av kroppen før treningen. I tillegg så er det frihet til å gjøre ekstra både på banen og i treningsstudio etter fellesøkten.

Hva hadde du blitt dersom du ikke hadde blitt fotballspiller tror du?
– Da hadde jeg blitt basketballspiller.