Det er snart klart for Norway Cup!

I år er det 45. gang Norway Cup arrangeres på Ekebergsletta og vi håper at også alle våre naboer tar turen til sletta og sjekker atmosfæren, ser på noen fotballkamper og sjekker ut alle de morsomme aktivitetene vi tilbyr.

I underkant av 2000 lag ankommer Oslo i helgen og på de travleste dagene kommer det rundt 80 000 mennesker på Ekebergsletta.

Dette betyr at det er mye folk i deres nærområder og mange som bruker kollektiv trafikken. I år har vi en del trafikale utfordringer grunnet at Ekebergtunellen og Svartdalstunellen er delvis stengt. I tillegg er Oslo S helt eller delvis stengt i løpet av uken. Vi jobber tett med Ruter, og andre etater, for å sørge for at trafikken flyter så bra som mulig. Og vi håper at vi klarer å skape minst mulig hindringer for nærmiljøet. Men det vil selvfølgelig være mere trafikk og flere som bruker kollektiv transporten enn vanlig.

Mere miljøvennlig

I år har vi mye spennende på gang. Vi jobber mye med FN’s Bærekraftsmål og tar disse inn i turneringen. Blant annet skal alle kampene spilles med fotballer som har alle 17 målene trykt på. Vi har, i samarbeid med SALT, lansert en strandrydde konkurranse hvor vi oppfordrer alle deltagende lag til å rydde en strand i deres nærområde.

Vi vil også ha et Bærekraftsområde med mange morsomme aktiviteter rundt disse målene.

Det er viktig for Norway Cup å være så miljøvennlig som mulig og vi gjør grep for å bli en grønnere turnering. Vi er derfor veldig glad for å ha fått på plass strøm på Ekebergsletta, i samarbeid med Oslo Kommune og Hafslund. Dette gjør at vi kan kvitte oss med mange av diesel aggregatene som vi tidligere har brukt.

Dette betyr også at vi har mulighet til å bruke strøm på sletta ellers i året og kan f.eks. produsere kunstsnø med våre snøkanoner, noe vi håper vil være til glede for alle i nærområdet.

Nye aktiviteter

Vi jobber mye med å skape en god opplevelse for våre deltagere og ha mange morsomme aktiviteter i tillegg til fotballen. Våre samarbeidspartnere stiller som vanlig opp og skaper mye liv og aktiviteter for deltagere. I tillegg er nytt for i år en Fun Park hvor det vil bli klatrepark, trampoliner, snowboard og skateboarding. Vi skal også arrangere en uoffisiell junior VM i straffespark hvor gutter og jenter, foreldre og barn, og kanskje trenere og spillere kan måle krefter mot hverandre.

Vi tar også, som en av de første klubbene i Norge, inn e-sport i programmet. Her vil deltagere få mulighet til å teste Overwatch, Rocket League og FIFA 17 i Ekeberg Skole Flerbrukshall tirsdag og onsdag.

Også vil det som vanlig bli åpningskonsert men mange bra artister og kjendiskamp.

3v3 for de minste

I tillegg fortsetter vi suksessen fra i fjor med 3v3 turnering for de aller minste. Her får 6-10 åringer muligheten til å oppleve den unike Norway Cup atmosfæren og spille sine kamper siste fredag og lørdag i turneringen.

Så håper vi selvsagt på sol og fint vær og at vi ser dere på Ekebergsletta.

App

Norway Cup har en egen app «Norway Cup» hvor vi legger ut kampoppsett og mye annen informasjon. Appen kan lastes ned på Google Play Store og Apple App Store.